Politie Zuid-Holland-Zuid

12/2 080212_Hoeksche Waard

Dordrecht, 12-02-2008 o Persberichten district III

HUISELIJK GEWELD
OUD-BEIJERLAND De politie heeft op maandagmorgen 11 februari een 78-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man meldde zich vrijwillig op het politiebureau aan de Spuidijk waar hij vervolgens werd aangehouden. Hij zou zijn vrouw (65) stelselmatig hebben mishandeld in de afgelopen jaren. Hiervan deed zij in januari aangifte. De politie zond hem maandagmorgen na verhoor weer heen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING
OUD-BEIJERLAND Op de Mariniersweg heeft maandagmiddag 11 februari een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een fietsster. De 32-jarige automobiliste uit Oud-Beijerland reed over de Mariniersweg in de richting van de Willem van Vlietstraat. Op de kruising met deze straat gaf de bestuurster geen voorrang aan de voor haar van links komende fietsster een 47-jarige plaatsgenote. Een aanrijding was het gevolg waarbij de fietsster viel. Ze werd met een heupfractuur naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

TUINSCHUURTJE IN BRAND
NUMANSDORP Op een volkstuinencomplex aan de Rijksstraatweg heeft maandagavond 11 februari een schuurtje in brand gestaan. Het ging om een middelbrand die de brandweer bluste. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak is vooralsnog onbekend. De brandweerlieden konden voorkomen dat een naastgelegen schuurtje afbrandde. Wel ontstond er lichte brandschade aan een ander schuurtje.

AANRIJDING
OUD-BEIJERLAND Op de kruising Jan van der Heijdenstraat/Oostdijk heeft maandagmiddag 11 februari een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een fietsster. Een 87-jarige vrouw uit Oud-Beijerland reed op de fiets op het fietspad langs de Oostdijk. Zij verleende op het kruispunt met de Jan van der Heijdenstraat geen voorrang aan de van links komende automobiliste, een 37-jarige vrouw uit Oud-Beijerland. Een aanrijding was het gevolg waarbij de fietsster viel en naar het ziekenhuis werd gebracht en daar in ieder geval een nacht ter observatie werd gehouden. De vrouw liep een gebroken rib, een hoofdwond, een hersenschudding en een pijnlijk been over aan de aanrijding.