Gemeente Epe


Samen werken aan de ontwikkeling van Brede scholen in de gemeente Epe
B&W van de gemeente Epe hebben ingestemd met het onwikkelkader "Samen werken aan de ontwikkeling van Brede scholen in de gemeente Epe". In het onwikkelkader staat beschreven hoe de gemeente Epe samen met scholen en maatschappelijke organisaties Brede scholen wil realiseren. Het document wordt ter besluitvorming voorgelegd aan de raad.

De ontwikkeling van een netwerk van samenwerkende partners op het terrein van onderwijs, zorg, sport, cultuur en welzijn gericht op inhoudelijke samenwerking, is wat de gemeente en de betrokken organisaties voor ogen staat. Samenwerken vanuit een gemeenschappelijke visie is een belangrijke leidraad.

Brede school
De Brede school is een netwerk van samenwerkende partners op het terrein van onderwijs, zorg, sport, cultuur en welzijn. Dit netwerk richt zich op inhoudelijke samenwerking waardoor een samenwerkingsverband rondom het kind in de wijk ontstaat. "We willen de actieve deelname van kinderen aan de samenleving bevorderen en ze een goede dagindeling bieden, mogelijke achterstanden van kinderen wegnemen en hun sociale competentie vergroten", legt wethouder Frouke van Dam uit.

Ontwikkelingskansen en leefbaarheid
De gemeentelijke inzet ligt met name in het stimuleren en faciliteren van initiatieven en het optimaliseren van samenwerkingsverbanden. Onder het motto "Samen werken aan de Brede school" wil de gemeente een partner zijn in het ontwikkelingsproces. Specifieke gemeentelijke aandacht hebben initiatieven waarbij het accent ligt op achterstanden (in onderwijs, bij opvoeden en opgroeien) en leefbaarheidproblematiek. Het vergroten van ontwikkelingskansen van het kind en het versterken van leefbaarheid in de wijk zijn dan ook de twee hoofddoelen die in het ontwikkelkader zijn vastgelegd.

Scholen en maatschappelijke organisaties geven gezamenlijk invulling en uitvoering aan de Brede school in Epe, afgestemd op de situatie in de betreffende wijk(en). Voor dit jaar staan twee pilots gepland om te komen tot een Brede school. Het gaat hier om initiatieven in Vaassen en Epe zuid-oost.