Gemeente Woerden

Atlas Jong ziet het licht

12 feb 2008

persbericht
De gemeente Woerden inventariseerde het afgelopen jaar welke gegevens over de jeugd van 0 tot 23 jaar aanwezig waren. Ook is onderzocht welke voorzieningen er zijn gericht op jongeren en hoe deze worden gebruikt. Al deze gegevens zijn gebundeld in de zogenoemde Atlas Jong. Dit kan een belangrijk hulpmiddel worden bij het maken van keuzes op het gebied van jeugdbeleid. Ook maakt het een efficiëntere inzet van middelen mogelijk.
Regelmatig geactualiseerd
De eerste versie van de Atlas Jong is tot stand gekomen door gebruik te maken van al beschikbare informatie binnen het gemeentehuis. Het overzicht is op bepaalde vlakken zeker niet compleet. Daarom wordt de Atlas Jong regelmatig aangevuld en geactualiseerd.

De gemeente gaat hiervoor actief de organisaties werkzaam op het gebied van jeugd aanschrijven, met het verzoek om gegevens. Het streven is om jaarlijks een nieuwe versie van Atlas Jong uit te brengen.

Hulpmiddel in het keuzeproces
De Atlas Jong biedt een overzicht van de stand van zaken van de Woerdense jeugd. Ook biedt het een overzicht van het gebruik van een aantal voorzieningen Dit kan helpen om in overleg met de verschillende organisaties tot verdere afwegingen en afspraken te komen.

Foto
Wethouder Annet van der Woude:"Voor het eerst komen cijfers en feiten over verschillende aspecten van de jonge generatie bij elkaar. Die optelsom levert een foto van dit deel van Woerden op. Het is spannend of we al voldoende gegevens hebben voor een scherpe foto. Misschien missen we nog wel het een en ander. In gesprek met het veld en met de Raad zoeken we naar de eventuele hiaten in onze kennis, zodat we steeds verder kunnen verbeteren. Maar uiteindelijk moet zo'n foto kunnen leiden tot een aanscherping van het programma Jong."

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |