Ingezonden persbericht


Gezamenlijke inzet illegale jacht Veluwe

Een gezamenlijk optreden van politie, staatsbosbeheer en twee dierenbescherming organisaties heeft het afgelopen weekend waarschijnlijk een illegale jacht op dieren op de Veluwe voorkomen.

Via een tipgeefster werden de dierenorganisaties Pup in Nood en Dierenhulp Venezuela geïnformeerd over een op handen zijnde illegale jacht op dieren in de omgeving van Arnhem. Volgens de informatie die beschikbaar was zouden hierbij ook een tiental Amerikaanse Stafford ingezet worden.

Nadat de betrouwbaarheid van de bron aangetoond was nam ook Staatsbosbeheer direct maatregelen en werd de politie bijgeschakeld.

Na gepost te hebben op een aantal locaties bleek dat er uiteindelijk geen verdachte acties werden waargenomen.

Ondanks dat er niet op heterdaad aanhoudingen verricht konden worden spreekt de politie en Staatsbosbeheer van een geslaagde actie. "Een goede zaak dat deze beide kleinere dieren organisaties direct aan de bel trokken. Een bewijs dat er ook goed kan worden samengewerkt.' Aldus een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

'Wij namen de informatie serieus en zijn blij dat we hier niet alleen in stonden. Vandaar dat wij direct de daartoe bevoegde instanties hebben bijgeschakeld. Er is al die tijd goed overleg geweest tussen de direct betrokken partijen en we hebben begrepen dat men de komende periode scherp blijft controleren. "aldus een woordvoerder van Stichting Dierenhulp Venezuela.


---