Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

12/2/2008 - Overheden in Zuid Limburg rollen de groene loper uit!

Samenwerking bij mobiliteit en vacatures ook de komende jaren weer succesvol in Zuid Limburg!

In de week van 25-29 februari a.s. rijdt een speciale, herkenbare, IGOMobiel langs alle deelnemende organisaties om de handtekening onder het contract op te halen. Met deze ludieke actie wordt de basis gelegd voor weer een aantal jaren succesvolle samenwerking. Niet alleen zal het contract ondertekend worden maar daarnaast zullen alle ondertekenaars (burgemeesters, wethouders, directeuren) een statement afleggen waarom zij arbeidsmobiliteit voor de Zuid Limburgse regio van levensbelang vinden.

Sinds jaren is IGOM al succesvol On Tour. Dit blijkt o.a. uit de meer dan één miljoen pageviews op de vacaturesite www.igom.nl, besparingen van honderdduizenden euros aan personeelsadvertentiekosten, talloze loopbaanmogelijkheden voor de medewerkers van de deelnemende organisaties, grote besparingen op flexkosten, de geboden perspectieven voor langdurig zieke medewerkers om weer aan de slag te gaan, een stagecoördinatiepunt en de inzet van workshops en trainingen voor de ontwikkeling van de eigen medewerkers.

Daarnaast maken de contactpersonen van de deelnemende organisaties gebruik van het uitgebreide kennisnetwerk en wisselen vakkennis uit met collega P en O-ers. Ook zorgt IGOM voor het aanboren van subsidies waardoor de kosten van opleidingen beperkt worden.

Dit zijn maar een paar goede redenen waarom de samenwerking tussen Zuid Limburgse overheden de komende jaren met plezier wordt voortgezet. IGOM (Intergemeentelijk Overleg Mobiliteit) richt zich op mobiliteit en loopbaanbeleid in brede zin. Door de samenwerking kan de aanwezige kennis behouden blijven waardoor de kwaliteit van het personeelsbeleid stijgt.

Alle gemeenten in Zuid Limburg en organisaties zoals Rijkswaterstaat Dienst Limburg, Intergemeentelijke Sociale Diensten, Brandweer en andere lokale overheden nemen aan deze unieke en succesvolle samenwerking deel. IGOM bestaat inmiddels 13 jaar en heeft haar sporen verdiend.

Het samenwerkingscontract wordt tevens afgesloten met Uitzendorganisatie Start People en DA&A-Driessen. De samenwerking met Start People, in combinatie met verschillende labels van USG, geeft draagvlak aan de mobiliteit binnen het samenwerkingsverband en draagt zorg voor een hoge kwaliteit van de instroom. DA&A-Driessen geeft, als gespecialiseerde P&O-dienstverlener voor de (semi)overheid, vorm aan de payroll verloning in combinatie met aanvullende diensten op het brede vakgebied van HRM.

Kijkend naar de vele besparingsmogelijkheden en de grote toegevoegde waarde voor de kwaliteit is het dus niet vreemd dat de samenwerking al zo lang bestaat. IGOM bewijst dat de overheid in Zuid Limburg prima kan samenwerken, dat men innovatief kan zijn en dat er zorgvuldig met de publieke middelen (het geld van de burgers) wordt omgegaan.