Politie Zuid-Holland-Zuid

12/2 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-02-2008 o Persberichten district I

TAXICHAUFFEUR BEROOFD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Een 63-jarige taxichauffeur uit Zoetermeer is maandagmorgen
11 februari omstreeks 09.15 uur beroofd door een klant op het Matenas pad. De taxichauffeur pikte een man op in Zoetermeer voor een rit naar Dordrecht. Gezien de lange rit werd de klant verzocht deels vooruit te betalen. Dit deed hij. Eenmaal in Dordrecht reed de chauffeur op aanwijzing van de klant naar de Kunstminplaats. De klant stapte daar uit en vroeg de taxichauffeur mee te lopen. De chauffeur deed dit vanwege het feit dat de klant nog wat geld van de rit terugkreeg en ook dacht de chauffeur aan een mogelijke fooi. Ze liepen naar het Matenas pad waar het mis ging. De onbekende man haalde plots een mes tevoorschijn en eiste zijn geld terug van de taxichauffeur. Die was doodsbang en gaf het vooruitbetaalde geld terug aan de verdachte. Die vluchtte daarop richting de Nicolaasstraat. De taxichauffeur belde direct zijn werkgever en de politie. Laatstgenoemde heeft inmiddels de aangifte opgenomen en stelt een (buurt)onderzoek in. Mogelijk zijn er getuigen die maandagmorgen 11 februari rond de klok van 09.00/09.15 uur de taxi en de verdachte hebben gezien in de omgeving van Kunstminplaats/Matenas pad. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

OMGEVALLEN MET SCOOTMOBIEL
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 73-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft maandagmiddag 11 februari haar pols gebroken toen zij omviel met haar scootmobiel. Dit gebeurde op de Strobenen Bogerd. Vermoedelijk reed de vrouw met de scootmobiel tegen de trottoirrand waardoor ze omsloeg. Ambulancepersoneel bracht de vrouw naar het ziekenhuis voor medische behandeling.

VERDACHT VAN INBRAAK IN KELDERBOX(EN)
ZWIJNDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van dinsdag 12 februari een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden in de Aalbersestraat. Hij wordt verdacht van een of meerdere inbraken in kelderboxen in eerdergenoemde straat. In de periode december 07 februari 08 werd er meerdere keren in verschillende kelderboxen ingebroken of pogingen daartoe gedaan. De politie stelde een onderzoek in en kwam zodoende de tiener op het spoor. Hij is in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden.

VERWARDE VROUW OP DE VLUCHTSTROOK
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 11 februari een 41-jarige vrouw uit Polen van de vluchtstrook gehaald op de A16 ter hoogte van Dordrecht. De vrouw liep daar. De politie sprak haar aan, ze kwam verward over en antwoordde enkel met een paar Duitse woorden. De agenten namen haar mee naar het politiebureau waar met behulp van een tolk met haar werd gesproken. Uit dit gesprek bleek de vrouw zonder geld of kleding liftend naar Nederland te zijn gekomen. Gezien haar staat van verwarring werd er een ggd-arts bijgehaald die een gesprek voerde met de Poolse waaruit hij opmaakte dat ze geen gevaar voor haarzelf of de omgeving is. Na een nacht doorgebracht te hebben op het politiebureau werd ze op dinsdagmorgen weer in vrijheid gesteld.

INBRAAK IN SUPERMARKT
DORDRECHT In de nacht van maandag 11 februari op dinsdag 12 februari omstreeks 03.25 uur is ingebroken bij een supermarkt aan het Van Oldenbarneveltplein. Een buurtbewoner werd wakker van glasgerinkel en een wegrijdend voertuig. Er bleek te zijn ingebroken. De dader(s) had middels een stoeptegel de ruit van de supermarkt vernield waarna binnen meerdere sloffen sigaretten werden gestolen. Inmiddels is er aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

TE HOOG
ZWIJNDRECHT Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zutphen heeft zich maandagmiddag 11 februari met zijn vrachtwagen met oplegger én daarop een vrachtwagen klemgereden onder het spoorviaduct op de Koninginneweg. De oplegger met daarop de vrachtwagen bleek te hoog te zijn. Hierdoor ramde de laadbak van deze vrachtwagen het viaduct. Het spoorviaduct liep geen zichtbare betonschade op, de laadbak daarentegen gemaakt van hout en kunststof - raakte zwaar beschadigd. De politie heeft de chauffeur bekeurd voor de hoogte.