GGD Midden Nederland


PERSBERICHT.....PERSBERICHT.....PERSBERICHT.....PERSBERICHT 12 februari 2008
Jongerenwerkers en scholen in de regio Utrecht besteden aandacht aan de "week van de liefde"
Van 8 tot en met 16 februari is het de Week van de Liefde. Zo rond Valentijn vragen GGD'en en Jongeren Informatie Punten de aandacht van jongeren voor liefde, seksualiteit en relaties. Ook in de regio Utrecht zijn er uiteenlopende activiteiten: van extra lessen, valentijnscadeautjes tot een heuse 'liefdesmarkt'. In de regio Utrecht besteden verschillende organisaties aandacht aan deze week. Het jongerenwerk van SKW in Woerden pakt het dit jaar groots aan met een uitgebreid weekprogramma voor de leeftijd van 12 tot 23 jaar. Zij organiseren allerlei activiteiten:. Van voorlichting met discussie tot decor maken, het spel kopspijkers, liefdesfotoshoots en nog veel meer!
De Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal besteedt aandacht aan de "Week van de Liefde" door het geven van extra lessen over het onderwerp, ze bakken liefdeskoekjes en delen valentijnscadeautjes uit en kijken gezamenlijk naar een film over liefde. Ook de GGD zal hier aanwezig zijn met een informatieve "liefdesmarkt" op vrijdag 15 februari. Het volledige programma van activiteiten per plaats staat op www.weekvandeliefde.nl. Liefdessoap
Bezoekers van de site www.weekvandeliefde.nl kunnen ook hun eigen liefdessoap maken en deze mailen naar een vriend of vriendin. Een soap waarin zij zelf de hoofdrolspelers maken aan de hand van twee foto's van gezichten. Vervolgens schrijven zij het gesprek dat de twee karakters voeren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een liefdesverklaring geven of zichzelf uitnodigen voor een date met iemand die ze leuk vinden. De ontvanger kan als reactie op de gemaakte soap een eigen nieuwe aflevering maken en terugsturen aan de zender. De soap is ontwikkeld door studenten van het Instituut voor Interactieve Media aan de Hogeschool van Amsterdam. De liefdessoap wordt onder de aandacht gebracht op het Hyves-profiel van Amy. Amy's profiel heeft alles te maken met liefde en daarom ook met de Week van de Liefde. Ze blogt over liefde, seks, relaties en alles wat erbij komt kijken. Ook zijn er polls, filmpjes en kun je vragen aan haar stellen. Ze hoopt veel vrienden te maken op http://weekvandeliefde.hyves.nl. Welke plaatsen doen mee?
Soa Aids Nederland coördineert voor het derde achtereenvolgende jaar deze landelijke week. De plaatsen die meedoen aan de landelijke Week van de Liefde zijn Assen, Beverwijk, Bunnik, Bussum, Delft, Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Haarlem, Hardinxveld, Heemstede, Heerhugowaard, Heerlen, Helmond, Hoogezand- Sappemeer, Hoorn, Houten, Kampen, Kerkrade, Maastricht, Nieuwegein, Raalte, Rotterdam, Schagen, Sittard, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Velserbroek, Venlo, Wijhe, Woerden,Zoetermeer en Zwolle. Zuid-Limburg Kijk voor het programma op www.weekvandeliefde.nl.