Inspectie v/h Onderwijs



* Leerlingen groep 8 maken de Cito-toets

Leerlingen groep 8 maken de Cito-toets

12 feb. 2008

Op 12, 13 en 14 februari starten op ruim 6.000 scholen de leerlingen van groep 8 met de Cito-toets. Veel scholen gebruiken de Cito-toets om de kennis van de leerlingen te bepalen. Het resultaat van de Cito-toets gebruikt de school om mede te bepalen naar wat voor school voor voortgezet onderwijs de leerling kan.

De Inspectie van het Onderwijs gebruikt de uitslagen van de Cito-toets en van andere toetsen om een oordeel te vormen over de opbrengsten van het onderwijs op de scholen. De inspectie maakt van elke school een risicoanalyse. Een onderdeel daarvan is de analyse van de onderwijsopbrengsten van een school. De inspectie kijkt niet naar individuele scores per leerling, maar gebruikt deze scores om een totaaloordeel over de school te vormen.

In de publicatie `Analyse en waarderingen van opbrengsten - primair onderwijs' is beschreven hoe de inspectie het beoordelen van opbrengsten en ontwikkelingen op het gebied van landelijke genormeerde toetsen doet.

Op de website van het Cito en op de website van Postbus 51 kunt u meer informatie vinden over de Cito-toets en de meest gestelde vragen over de Cito-toets.


* Zie ook:

* Analyse en waarderingen van opbrengsten - primair onderwijs