Gemeente Leeuwarden

Brugwachter Brugwachter

Brugbediening start voortaan vroeger in het jaar

Bron: Gemeente Leeuwarden (12-02-2008) In het overleg van de Marrekrite* op 12 februari is vastgesteld dat de start van de brugbediening voortaan begint op de zaterdag vóór Goede Vrijdag. Voor 2008 betekent dit dat de start van het vaarseizoen begint op 15 maart 2008.
De paasvakantie is voor veel verhuurders van motorjachten de start van de verhuurperiode. In Duitsland begint in veel gebieden de paasvakantie een week vóór Pasen en zoals bekend is dit een zeer belangrijke markt voor de verhuurders. Deze actie zal dan ook een positieve invloed hebben op de verhuur in de komende jaren. De brugbedieningstijden gelden voor de hele provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden sluit zich hierbij aan.

Waterrecreatie speelt een belangrijke rol in de Friese hoofdstad. Niet in de laatste plaats vanwege de prachtige natuurlijke jachthaven waar jaarlijks duizenden toeristen gebruik van maken.


* De Marrekrite is het samenwerkingsorgaan van de provincie Fryslân en 20 Friese gemeenten, met als doel het Friese waterland recreatief/toeristisch zo goed mogelijk te laten functioneren. Zij houdt daarbij rekening met zowel de belangen van het landschap als de natuur.