Berk Accountants en Belastingadviseurs

07-02-2008

Omzet Berk met 9% gestegen

Berk Accountants en Belastingadviseurs heeft over 2007 een omzet behaald van EUR 91,7 miljoen, een stijging van 9% ten opzichte van 2006. De omzet over 2007 is, net als in het jaar daarvoor, geheel op eigen kracht tot stand gekomen.

Van de EUR 91,7 miljoen omzet is EUR 85,1 miljoen behaald door Berk, Accountants en Belastingadviseurs in Nederland (+ 9%) en EUR 6,6 miljoen door ACOS Berk in België (+ 10%). Een steeds groter deel van de omzet wordt behaald uit de specialismen van Berk: Corporate Finance, Transaction Support, IT Audit & Risk Management, ESF Audit, Expat Solutions, BTW Advies en Loonbelasting & Sociale Verzekeringen. Ook krijgt Berk een steeds groter aandeel in de overheidsmarkt. Met de nieuwe omzetstijging is Berk hard op weg zijn omzetdoelstelling voor 2010 van EUR 100 miljoen te realiseren.

Focus op interne organisatie
De gestegen omzet is behaald in een jaar waarin de krapte op de arbeidsmarkt weer nijpender werd en waarin de focus met name lag op de interne organisatie. Er is hard gewerkt aan kwaliteit, er is een aantal belangrijke ICT-projecten geïmplementeerd en er zijn voorbereidingen getroffen voor de wijziging van de rechtsvorm.

Goede balans werk/privé
Het tekort aan accountants en belastingadviseurs in de markt blijft een groot punt van aandacht. Managing partner Hans Koning: "Er wordt hard aan onze mensen getrokken. Ook in 2007 hebben wij weer veel nieuwe medewerkers geworven. In 2008 gaan wij ons nog meer richten op het behouden van onze Berk'ers, door bijvoorbeeld nog betere begeleiding op de werkplek te bieden. Professionals kiezen ervoor bij ons te gaan werken vanwege de goede balans werk/privé. In 2008 willen wij op dit gebied maatwerk gaan leveren; we helpen invulling te geven aan ieders eigen balans."

Kwaliteit
In 2007 heeft Berk veel geïnvesteerd in kwaliteit. In september ontving Berk uit handen van de AFM de zogenaamde OOB-vergunning. Met die vergunning mag Berk ook de wettelijke controle doen voor Organisaties van Openbaar Belang. Met de toekenning van de vergunning is de kwaliteitsstandaard van Berk bevestigd en kunnen klanten verzekerd zijn van een correcte en hoogwaardige dienstverlening. Als OOB-vergunninghouder behoort Berk tot de top van de Nederlandse accountantsorganisaties.

Hans Koning: "Het op peil houden en nog verder verbeteren van ons kwaliteitsniveau vormt een continu punt van aandacht. Elke drie maanden krijgen wij een controle van de AFM. Dit jaar zijn de kleinere kantoren aan de beurt om beoordeeld te worden door de AFM. Mede als gevolg hiervan verwachten wij een consolidatieslag in de markt. Wij zullen actief op zoek gaan naar kleinere kantoren die zich bij een grotere organisatie als Berk willen aansluiten. Door onze omvang kunnen wij een aantrekkelijk alternatief zijn voor kleinere en middelgrote kantoren die continuïteit en kwaliteit willen bieden aan hun klanten en medewerkers."

ICT-projecten
Het afgelopen jaar heeft Berk ook veel aandacht besteed aan de implementatie van een aantal ICT-projecten. Hans Koning: "Denk bijvoorbeeld aan ons nieuwe controleprogramma BEAT, waarmee wij de risico's die klanten lopen nog beter in kaart kunnen brengen. Maar ook aan een nieuw factureersysteem, waarmee wij overzichtelijkere facturen kunnen maken. Met de nieuwe ICT-faciliteiten zijn wij in staat om nog efficiënter te opereren."

Nieuwe rechtsvorm
Ten slotte zijn ook de voorbereidingen getroffen voor de nieuwe rechtsvorm, die als gevolg van het nieuwe personenvennootschapsrecht moet plaatsvinden. Per 1 mei, met terugwerkende kracht naar 1 januari van dit jaar, verandert de rechtsvorm van Berk van een maatschap naar een nv.

Berk heeft 18 vestigingen en 900 medewerkers en ondersteunt middelgrote en kleinere ondernemingen. Ook is Berk actief in de overheidssector. Met de sponsoring van de leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht op Nyenrode Business Universiteit, kan Berk nog beter inspelen op de specifieke vraagstukken binnen het familiebedrijf. Berk is onafhankelijk lid van het internationale samenwerkingsverband Baker Tilly International, dat de nummer 8-positie bekleedt op de wereldwijde ranglijst van accountants- en belastingadvieskantoren.