Senternovem


12-02-2008 | SenterNovem en het Roemeense energieagentschap ARCE ondertekenen Memorandum of Understanding

SenterNovem en het Roemeense energieagentschap ARCE gaan nauwer samenwerken op het gebied van duurzame energie. Dat hebben de twee agentschappen beloofd met de ondertekening van een 2-jarig Memorandum of Understanding (MoU) op 12 februari in Boekarest, in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur, Jaap Werner.
[foto%20SN%20en%20ARCE%20ondertekenen%20MoU%20feb%202008_tcm24-256332. jpg]
SenterNovem en ARCE ondertekenen MoU

De twee agentschappen werken al jarenlang samen via losse projecten. Met de MoU krijgt de samenwerking een formele basis en wordt deze verbreed naar het versterken van de beide agentschappen.

Volgens Rob Kool van SenterNovem is ARCE een interessante partner in het internationale energieveld, omdat dit energieagentschap als brug kan fungeren tussen oude en nieuwe lidstaten in Europa en zo kan bijdragen aan een goede implementatie van EU doelstellingen en richtlijnen. Dit brengt ook de Nederlandse ambities van Schoon en Zuinig dichter binnen handbereik, aangezien het behalen van die ambities mede afhangt van een goede internationale samenwerking binnen Europa.

Tudor Constantinescu, de nieuwe president van ARCE, liet weten graag gebruik te willen maken van de ervaring die SenterNovem heeft opgebouwd op het gebied van uitvoering van energiebeleid, maar ook op het gebied van internationale activiteiten zoals het EnR netwerk of de coördinatie van EU projecten.

Op dit moment werken de twee agentschappen aan een implementatieplan dat de activiteiten beschrijft die onder het MoU zullen worden uitgevoerd.
Contact

Nicole van Beeck
E-mail: Nicole van Beeck
Tel. 030 239 3504