Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CELESTE RODRIGUES NOGMAALS NAAR NEDERLAND

Wegens succes van haar eerdere optreden in het Thalia Theater in IJmuiden komt fado-zangeres Celeste Rodrigues op dinsdag 12 februari nogmaals naar Nederland, naar het Concertgebouw in Amsterdam.

Celeste Rodrigues rookt 2 pakjes sigaretten per dag, slaapt weinig en snel, zingt nog twee avonden per week in het "Bacalhau de Molho" fadohuis in Lissabon om onder de mensen te blijven en vult haar nachten met schilderen en kaarten met haar muzikanten. Ze is een gracieuze, vrolijke, intelligente en optimistische vrouw die veel van de wereld gezien heeft, haar talen spreekt en haar leven aan de Fado heeft gegeven heeft. Volgens Celeste moet je om goed Fado te kunnen zingen de woorden voelen en dit gevoel over kunnen brengen in je zang en je boodschap. De zang is, anders dan bij Flamenco, ondergeschikt aan de woorden. Fado ís het woord.

Het optreden van Celeste Rodrigues vindt plaats in het Concertgebouw, Concertgebouwplein 2-6 in Amsterdam. Bel voor kaarten met de kassa, 020-5730573. Het concert begint om 20:15u.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht