Ingezonden persbericht


PERSBERICHT LiveXS Popmagazine BV
-voor onmiddelijke publicatie-

Dinsdag 12 februari
11.00 uur

Anton Slotboom vertrekt per 1 maart bij LiveXS Popmagazine

Herindeling binnen redactie: Wilbert Stuifbergen nieuwe hoofdredacteur LiveXS

Fulltime LiveXS-redacteur/coordinator Anton Slotboom vertrekt per 1 maart bij het jubilerende LiveXS Popmagazine en verhuist naar het Algemeen Dagblad. Hij wordt daar verslaggever/redacteur Popmuziek op de redactie Cultuur, Media en Entertainment. Slotboom stopt vanwege zijn nieuwe betrekking ook als producent van het wekelijkse radioprogramma NightLiveXS. Tijdens de viering van 12,5 Jaar LiveXS op zaterdag 1 maart in de Waerdse Tempel verzorgt Slotboom voor de laatste maal de productie van een extra avondvullende editie van het KXradio-programma.

Direct gevolg van het vertrek van Slotboom is een ware jobrotatie onder de overgebleven leden van de LiveXS-redactie. Johan van de Werken volgt Slotboom op als coördinator voor podia en festivals. Wilbert Stuifbergen is per 1 maart de nieuwe hoofdredacteur van het grootste gratis muziekblad van de Benelux. Stuifbergen zal zijn huidige functie van uitgever combineren met het hoofdredacteurschap en keert hiermee terug in de functie waarmee het in 1995 voor LiveXS als Krantlantis allemaal begon. Huidig hoofdredacteur Miguel Thannhauser zal per 1 maart als eindredacteur bij LiveXS aan de slag gaan. Op eigen verzoek zal Thannhauser, na het wegvallen van Slotboom, zelf weer vaker de pen ter hand nemen.

In de nieuwe rolverdeling en onder aanvoering van de in september 2007 aangestelde eerste Belgische LiveXS-redacteur Ruud van de Locht draait de LiveXS-redactie momenteel warm voor een tweede, Belgische, LiveXS-editie later dit jaar.

Vanwege de veranderende samenstelling van de LiveXS-redactie, zal de verjaardagviering dus tegelijkertijd ook een prachtig afscheid zijn van Anton, die sinds 2005 in dienst was van LiveXS. De Nederlandse top-acts Claw Boys Claw, Moke, GEM, Illicit, The Quotes, de Belgische acts Jerboa, Fixkes en coverband Red Hot Chili Bastards geven op zaterdag 1 maart een optreden op het verjaardagsfeest van LiveXS. De Belgische formatie Triggerfinger zal het nieuwe album What Grabs Ya? dan in Nederland voorstellen. De zes populaire, maar nog ongetekende, Nederlandse bands Cool Jimmy, Leine, Monstertux, SAT2D en William Wixley treden hier op in het kader van LiveXS-rubriek Locals Only!. Onder het levendige motto 'we gaan een feestje vieren' zijn daarmee voor de feestprijs van 15 euro in totaal 15 bands te zien in alle zalen van de Waerdse Tempel in Heerhugowaard.

Het bronzen verjaardagsfeest van LiveXS wordt openbaar gevierd op zaterdag 1 maart en zal doorlopen van 8 uur 's avonds tot 5 uur 's nachts. Momenteel wordt nog gewerkt aan het randprogramma, DJ's en een aantal ludieke verrassingen. KXradio, de internetzender van 3FM-DJ Rob Stenders, zal bovendien met een avondvullende editie van radioprogramma NightLiveXS de viering wereldwijd uitzenden vanuit de Waerdse Tempel via www.kxradio.nl.

LiveXS Popmagazine brengt op vrijdag 29 februari, voorafgaand aan 12,5 Jaar LiveXS, een luxe en dikke glossy jubileum-editie uit van het maandelijkse popmagazine. Naast de gebruikelijke LiveXS-onderdelen, zal in deze speciale editie middels een uitgebreide special door tal van betrokkenen worden stilgestaan bij het behalen van 12,5 jarig bestaan, maar ook worden vooruitgekeken naar de toekomst. LiveXS werd in 1995 aanvankelijk opgericht om het programma van één podium in kaasstad Alkmaar te ondersteunen. Inmiddels is het magazine dankzij overzichtelijke programmapagina's van vijftig podia als Paradiso Amsterdam, 013 Tilburg en Mezz Breda uitgegroeid tot een onmisbaar instrument voor bezoekers van podia en festivals. Ook Belgische zalen als Muziekodroom Hasselt en de Kreun Kortrijk drukken hun programma inmiddels steevast af in het magazine. Met een maandelijkse oplage van 60.000 exemplaren is LiveXS al een aantal jaren in alle Belgische popzalen en platenzaken te verkrijgen. In de zomermaanden besteedt LiveXS aandacht aan alle grote festivals in Europa, waaronder Rock Werchter, Pukkelpop, Roskilde, Benicassim en Lowlands. De komende maanden zal LiveXS als organisator van signeersessies aanwezig zijn op Paaspop Schijndel, tijdens de derde editie van Play Festival Hasselt, maar ook op Pinkpop, Lowlands en Groezrock.

--