Ingezonden persbericht


Persbericht, 12 februari 2008

Nieuw: Spaarwinstcalculator

Grote Nederlandse banken bieden, sinds jaar en dag, systematisch te lage rentes op spaarrekeningen en deposito´s. Er valt veel spaarwinst te behalen door over te stappen op spaarmogelijkheden die aanzienlijk hogere rentes bieden. Op www.vanspaarbankveranderen.nl (eerste drie maanden > 400.000 bezoekers), staat nu een rekenhulp die spaarders bij het overstappen assisteert. De Spaarwinstcalculator rekent binnen 5 tot 15 minuten uit hoeveel spaarwinst per jaar behaald kan worden.

Orde in veelheid van spaarvormen
In de database van de Spaarwinstcalculator zijn 271 Nederlandse spaarvormen voor particulieren (spaarrekeningen en deposito's) opgenomen met actuele rentepercentages en looptijden. De Spaarwinstcalculator schept orde in die veelheid en maakt het mogelijk eenvoudig te kiezen voor de gewenste rente, spaarvorm en bank, en rekent vervolgens uit hoe hoog de jaarlijkse spaarwinst kan zijn. Alleen opgenomen zijn spaarvormen die onder het Depositogarantiestelsel vallen, waardoor 100% veiligheid gegarandeerd is.

Uitgebreid getest
De afgelopen weken is de Spaarwinstcalculator getest door een geselecteerde groep spaarders en deskundigen. Daaruit bleek dat de gemiddelde spaarwinst ¤ 455 per spaarder per jaar is, 1,28% meer dan op de huidige spaarrekeningen. Op de site van de Spaarwinstcalculator is het totaalbedrag van over te boeken saldi en de spaarwinst 'live' te volgen.

www.vanspaarbankveranderen.nl Is een initiatief van Rob van Eeden en Hanneke van Veen, die sinds meer dan zeven jaar beheerder is van de Sparenpagina, Duurzaam Sparenpagina en Banksparenpagina met overzichten van en informatie over alle spaarmogelijkheden in Nederland.

Meer informatie: Hanneke van Veen & Rob van Eeden
070-3616826 of reactie@vanspaarbankveranderen.nl

Voor journalisten die deze tekst op papier ontvangen: Url's die onder de tekst verborgen zijn:
www.vanspaarbankveranderen.nl www.vanspaarbankveranderen.nl/html/spaarwinstcalculator.html sparen.startpagina.nl sparen-duurzaam.startpagina.nl sparen-banksparen.startpagina.nl

WWW.VANSPAARBANKVERANDEREN.NL