Ingezonden persbericht


Persbericht

12 februari, 2008

Veiligheid van tieners op het internet vraagt om betere voorzorgsmaatregelen

Veel jongeren zijn zich nog steeds niet bewust van online gevaren

Op de dag dat de EU zijn Safer Internet Day organiseert stuurt PC Tools een waarschuwing voor tieners uit. Jongeren zijn zich niet genoeg bewust van de bedreigingen die hackers maar ook pedofielen en stalkers veroorzaken. Het enige dat tieners willen, is het nieuwste online spel spelen of nieuwe mensen leren kennen via online chatrooms. Hierdoor worden ze echter blootgesteld aan aanvallen via het internet.

PC Tools, leverancier van anti-malware, ondersteunt de voorlichting van kinderen, maar geeft aan dat veel van de voorgestelde maatregelen niet werken. Het heeft pas nut wanneer beveiligingsmaatregelen in de praktijk worden toegepast op het internetgebruik. Een van de grootste angsten van ouders is dat hun kinderen persoonlijke informatie geven aan derden via sociale netwerken, game sites of chatrooms.

Wij willen graag meewerken aan programma s die ouders en jonge internetgebruikers wijzen op de gevaren van het internet , zegt Mike Greene, online beveiligingsspecialist bij PC Tools. Naïviteit en onoplettendheid van de gebruiker, maar ook verouderde beveiligingsproducten maken het voor online criminelen gemakkelijk om toe te slaan. Mensen denken nog steeds dat het alleen anderen overkomt. Door dit valse gevoel van veiligheid worden hun pc s blootgesteld aan botnets, spyware en virussen.

Uit onderzoek van PC Tools onder 25.000 gebruikers* kwam naar voren dat 50% van de Engelse consumenten documenten download en deelt met anderen, terwijl ze op de hoogte zijn van de risico s. Van deze 50% geeft zelfs 80% aan dat hun computer al eerder geïnfecteerd was.


* Het onderzoek van PC Tools is op te vragen bij OCTANE PR

Voor meer informatie over Safer Internet Day: http://ec.europa.eu/information_society/activities/sip/si_day/si_day_2008/index_en.htm)

VOOR DE REDACTIE

Over PC Tools
PC Tools is een leverancier van beveiligingssoftware en biedt producten zoals Spyware Doctor en andere anti-spyware producten. PC Tools is marktleider in real-time anti-spyware, beveiliging en tools. PC Tools beveiligingsproducten zijn wereldwijd beschikbaar en al ruim 100 miljoen keer gedownload.

PC Tools heeft onderzoekscentra in zowel Sydney (Australië) als Boulder (Colorado). Het hoofdkantoor is gevestigd in Sydney en kantoren in San Francisco, Londen, Shannon, Melbourne, Kiev en in Boulder (Colorado). PC Tools heeft een wereldwijd netwerk van distributeurs, resellers en retailers.

Voor meer informatie over PC Tools kunt u contact opnemen met Magida Ezzat, Marketing Coordinator: Tel: +61 3 969 3576
E-mail: magida@pctools.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of het aanvragen van een test kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0) 40 266 1130
E-mail: pctoolsnl@octanepr.com

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com