Ingezonden persbericht


PayPal businesspartner van Thuiswinkel.org

Amsterdam, 12 februari 2008 PayPal, toonaangevend in online betalingen, is vanaf heden businesspartner van Thuiswinkel.org, de branchevereniging van thuis- en webwinkels in Nederland. Het businesspartner-programma richt zich op toeleveranciers en dienstverleners van bedrijven in deze branche.

In de afgelopen twee jaar heeft PayPal Benelux zijn organisatie en productaanbod in de Benelux sterk uitgebreid. Gezien onze recente activiteiten en strategische ambities is de samenwerking met Thuiswinkel.org een logische stap, zegt Dennis Van Allemeersch, Country Manager PayPal Benelux. Als businesspartner onderstreept PayPal zijn rol als preferred supplier van de thuiswinkelbranche. Wij zien het stimuleren en initiëren van nieuwe ontwikkelingen in deze branche als belangrijke verantwoordelijkheid van het partnerschap.

Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org, is verheugd PayPal te mogen verwelkomen als businesspartner: Het uitwisselen van kennis en informatie tussen leden van Thuiswinkel.org en businesspartners is één van onze voornaamste doelstellingen. De kennis en ervaring die een organisatie als PayPal met zich meebrengt is hierbij van essentieel belang. De mogelijkheid om met PayPal zowel nationaal als internationaal online betalingen te verrichten maakt dat PayPal van toegevoegde waarde is voor de Nederlandse online betaalmarkt .

Op donderdag 14 februari zal Dennis Van Allemeersch op het Online Betaal Congres in Mediaplaza te Utrecht, de visie van PayPal op de online betaalmarkt uiteenzetten en deelnemen aan een paneldiscussie over E-payment Wallet.

Over PayPal

Met PayPal kan iedereen, met een emailadres, snel, veilig en eenvoudig online betalingen ontvangen en geld overmaken. PayPal is toonaangevend op het gebied van online betalingen en heeft meer dan 141 miljoen rekeningen wereldwijd. Het volume van transacties bedroeg in 2007 totaal 47 miljard dollar. PayPal is beschikbaar in 190 landen en accepteert 17 verschillende munteenheden. In Nederland heeft PayPal ruim 1 miljoen rekeningen. Dit betekent dat 1 op de 4 online kopers een PayPal-rekening heeft.

PayPal stelt zijn gebruikers, zowel ondernemingen als particulieren, in staat om nationaal alsook internationaal te handelen. PayPal maakt daarbij gebruik van een uniek en uiterst geavanceerd systeem van fraudepreventie, dat garant staat voor een volkomen betrouwbare en veilige oplossing voor real time online betalingen.

PayPal, opgericht in 1998 en gevestigd in Californië, is sinds 2002 een eBay onderneming en heeft lokale vestigingen in 14 landen. PayPal heeft in 2007 voor de Europese Unie een bankvergunning ontvangen. Wereldwijd heeft PayPal 8.000 mensen in dienst. PayPal Benelux is gevestigd in Amsterdam. Meer informatie over PayPal vindt u op www.paypal.nl.

Over Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org is de belangenvereniging voor ondernemers die producten en diensten via internet, catalogi en/of de post verkopen aan consumenten (b-to-c). De vereniging telt inmiddels ruim 750 leden, waarvoor ze de zowel op nationaal als internationaal niveau de belangen behartigt. Dat gebeurt onder meer via werkgroepen, commissies, evenementen, onderzoek en publicaties.

Thuiswinkel.org behartigt de belangen van haar leden, versterkt het imago van en bevordert het vertrouwen in het kopen op afstand bij haar doelgroepen, creëert maximale invloed voor de branche in nationale en internationale gremia en zorgt voor adequate kennis- en informatieuitwisseling.

Meer informatie over het businesspartner-programma van Thuiswinkel.org vindt op http://www.thuiswinkel.org/bedrijven.

###

Voor persinformatie kunt u zich wenden tot:

Julien Mohr
Account Executive
Text 100 Public Relations
Tel: +31.20.530.43.35
E-mail: Julien.Mohr@text100.nl