AFM


Nieuwe folder AFM over 'Verstandig lenen'

12-2-2008

De AFM heeft een nieuwe folder uitgebracht over lenen. De folder 'Verstandig Lenen' is bedoeld voor consumenten die een persoonlijke lening of consumptief krediet overwegen.

In de folder lezen consumenten waar ze op moet letten voordat ze een beslissing nemen. Verder staat er in de folder welke stappen consumenten kunnen nemen als ze een klacht hebben of als het niet meer lukt om een lening af te lossen. De folder kan men downloaden vanaf de website www.afm.nl/folderlenen of opvragen bij het Meldpunt Financiële Markten 0900 - 540 05 40 (EUR0,05 p.m).

De AFM wil op verschillende manieren de consument ondersteunen en aansporen bij het nemen van de eigen verantwoordelijkheid bij de aanschaf van financiële producten. Goede informatie is essentieel om bewust en weloverwogen een hypotheek, lening, levensverzekering of beleggingsproduct aan te schaffen. Ook de consumentenwebsite van de AFM en het toezicht op de informatieverstrekking van financiële instellingen en de Financiële Bijsluiter dragen daar aan bij.