Ingezonden persbericht


Software AG lanceert adviesraad voor versterken rol in BPM

Software AG brengt industrieleiders bij elkaar en creëert all-star team voor Business Process Management

AMSTERDAM, 12 februari 2008 Software AG heeft een adviesraad op het gebied van Business Process Management (BPM) opgericht. De onafhankelijke commissie bestaat uit een aantal bekende internationale deskundigen. Zij zullen Software AG ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe strategieën voor het gebruik van BPM-technologie, zodat organisaties hun operationele prestaties verder kunnen verbeteren. Het inzicht en de kennis van de experts zal ook bijdragen aan de continue ontwikkeling van webMethods BPMS, het platform voor het ontwikkelen, uitvoeren, monitoren en beheren van processen.

Software AG wil met de hulp van de industrieleiders sneller een grote stap voorwaarts maken als het gaat om de bedrijfsprestaties van zijn ruim vierduizend internationale klanten. De ervaring en visie van de BPM-adviesraad gaat een belangrijke rol spelen in het continu ontwikkelen van methodologieën, best practices en procesraamwerken op het gebied van BPM. Zij zullen tegelijkertijd helpen bij het identificeren van aanvullende innovaties die zijn gericht op het verder verhogen van de prestaties en waarde die Software AG biedt met zijn BPM-suite en gerelateerde oplossingen.

De BPM-adviesraad van Software AG bestaat uit:


· Roger T. Burlton (mede-oprichter van de Process Renewal Group en BPTrends Associates en voorzitter van Shared Insights/IIR s BPM Conferences) Burlton is international gekend voor zijn pioniersrol bij het ontwikkelen van de BPM-discipline. Burlton heeft vanaf 1991 BPM-conferenties opgezet en geleid. Hiermee voorziet hij bedrijven van de expertise die nodig is om BPM strategisch te implementeren. Zijn boek Business Process Management: Profiting from Process wordt gezien als een referentieboek voor iedereen die op zoek is naar een manier om sturing te geven aan initiatieven op het gebied van procesarchitectuur, aan procesvernieuwende projecten en aan het implementeren van proces-governance in een organisatie.


· Peter Fingar (Executive Partner in het digitale strategiebedrijf Greystone Group) Fingar is met meer dan dertig jaar praktijkervaring in tal van bedrijven een internationaal erkend expert en auteur op het gebied van BPM. Fingar heeft inmiddels negen strategische boeken op zijn naam staan, heeft wereldwijd lesgegeven in informatica en treedt frequent op als spreker.


· Joseph (Joe) Francis (Managing Director van Process Core Group en CTO van Supply Chain Council) Francis heeft meer dan vijftien jaar ervaring met supply chain management. Hij heeft talloze grote organisaties en instituties geleid bij bedrijfsveranderingen en het optimaliseren van supply chain programma s. Hij managed als CTO van Supply Chain Council meer dan tweehonderd onderzoekers die werken aan het ontwikkelen van internationale trainingprogramma s voor het Supply-Chain Operations Reference-model (SCOR) en de varianten daarop. Francis is bovendien mede-auteur van de DCOR(R) en CCOR(R) proces standaard raamwerken voor Product Design en Sales Management en spreekt regelmatig over raamwerkgebaseerde BPM.


· Paul Harmon (hoofdredacteur en oprichter van Business Process Trends) Naast zijn rol in BPTrends is Paul Harmon Chief Consultant en oprichter van Enterprise Alignment, een professioneel servicesbedrijf dat voorziet in educatieve en adviserende diensten aan managers die zijn geïnteresseerd in het begrijpen en implementeren van veranderingen in business processen. Tevens heeft hij diverse publicaties op zijn naam staan. Harmon heeft daarnaast gewerkt als senior consultant en hoofd van Cutter Consortium's Distributed Architecture practice.


· Roxanne O Brasky (oprichter en voorzitter van International Society van Six Sigma Professionals) O Brasky heeft in 2001 de International Society of Six Sigma Professionals (ISSSP) opgericht. De ISSSP is de eerste professionele ledenvereniging die is toegewijd aan het verbeteren van opleidingen, onderzoek en implementatie van de Six Sigma-methodiek. In haar meer dan twintigjarige carrière heeft ze tal van Six Sigma-initiatieven geleid bij grote organisaties. Bovendien was O Brasky als de oprichter van twee Six Sigma-ondersteunende organisaties verantwoordelijk voor het ontwerp van diverse breed gebruikte tools voor de uitrol van Six Sigma.


· Dr. Richard Welke (oprichter en directeur van Center for Process Innovation en hoogleraar aan de universiteit van Georgia) Dr. Welke is oprichter en helpt bij de dagelijkse leiding van het Center for Process Innovation, een onderzoeksprogramma dat is gericht op het mogelijk maken van IT-innovatie in business processen en services. Tijdens zijn huidige aanstelling bij de universiteit van Georgia heeft dr. Welke de afdeling computer informatiesystemen opgebouwd tot een van de meest hoogstaande IS-afdelingen en het Center for Digital Commerce/e-Commerce Institute opgericht. Zijn onderzoek is gepubliceerd in meer dan vijftig boeken, reference journals en conferenties.

Deze marktleiders die hun visie en passie over de mogelijkheden van BPM met ons willen delen, vormen een all-star team voor de markt , zegt Bruce Williams, Software AG s Senior Vice President en General Manager van de BPM-oplossingen voor de webMethods Business Division. BPM is een krachtig en bewezen platform voor het maken van continue procesverbeteringen. Door het werken met deze adviesraad willen we nieuwe strategieën ontwikkelen die zijn gebouwd op deze mogelijkheden voor het vormgeven en verbeteren van de bedrijfsprestaties.

BPM-technologie heeft al belangrijke voordelen geleverd voor early adopters. Toch hebben we nog maar een eerste begin gemaakt met de mogelijkheden die BPM op de lange termijn te bieden heeft in de vorm van een verbeterde concurrentiepositie, grotere flexibiliteit en meer efficiëntie , zegt Dr. Kiran Garimella, Vice President voor BPM Solutions van Software AG en voorzitter van de BPM-adviesraad. Door het creëren van een geautomatiseerd, meetbaar en een te kopiëren raamwerk voor het implementeren van bedrijfsstrategieën, kan BPM de operationele prestaties aanzienlijk verbeteren. Door het werken met een team van internationale experts willen wij organisaties helpen met het volledig gebruik te maken van het potentieel van BPM.

Williams is naast zijn rol binnen Software AG ook mede-auteur van het boek Six Sigma for Dummies en Lean for Dummies. Garimella is de auteur van The Power of Process: Unleashing the Source of Competitive Advantage.

###

Over Software AG

Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG s oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen. Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft meer dan 35 jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2006 boekte Software AG een omzet van 483 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact

Eefje Bouwmans

Marketing Specialist

Software AG

eefje.bouwmans@softwareag.com

Telefoon 020 581 4100

Aleksandra Andjelic

PR-adviseur

Eigen_Zinnig PR & Communicatie

aleksandra@eigen-zinnig.nl

Telefoon 06 24 24 56 79