Gemeente Oirschot

Samenvatting opiniërende raadsbijeenkomst 12 februari 2008
Mening van:

Dorpsvisie

De keuze was aan het begin van de avond al moeilijk en is na het horen van alle informatie van de deskundigen en het publiek nog moeilijker geworden. Beide locaties kennen hun voor- en nadelen. De fractie heeft nu nog tijd nodig voor bezinning en om tot een goede afweging te komen.

CDA

Bij het innemen van een voorkeur is de keus gevallen op de locatie Boterwijk.

PvdA

De fractie heeft nu nog geen voorkeur. Hiervoor is de materie en discussie te complex. De fractie is nu nog niet klaar om tot een voorkeur te komen en heeft meer tijd nodig.

DGM

De fractie neemt nu nog geen standpunt in. Er vindt eerst nog fractie-overleg plaats.

VVD

Er zijn veel belangen die op een goede manier tegen elkaar af moeten worden gewogen. 128 Ha glas is in ieder geval onbespreekbaar. De fractie kan nu nog geen keuze maken.

Conclusie voorzitter:

Op het CDA na hebben de fracties nu nog geen voorkeur voor één van de locaties. Na een korte schorsing wordt besloten het raadsvoorstel niet in de besluitvormende raadsvergadering van 26 februari te behandelen, maar in de besluitvormende raadsvergadering van 25 maart. Er is vanavond veel nieuwe informatie beschikbaar gekomen. De maand uitstel biedt ook de omwonenden van het gebied "de Weijers" de ruimte om hun huiswerk goed te kunnen doen. Zij zijn tenslotte pas 5 dagen op de hoogte van deze locatie. Op 25 maart valt dan de beslissing over het hoe, wat en wanneer voor de glastuinbouw. De voorzitter wenst iedereen heel veel sterkte en wijsheid. Tot slot dankt hij de specialisten, de (burger)raadsleden, wethouder en vooral het publiek.