Onetomarket opent vestiging Berlijn


ARNHEM, NEDERLAND, 20080212 -- De Europese expansie van Onetomarket wordt vanaf februari 2008 verder kracht bijgezet door de opening van een vestiging in Berlijn. Het Arnhemse bedrijf heeft inmiddels vestigingen in Arnhem, Barcelona en Madrid. Deze expansie sluit aan bij de wens van internationale opdrachtgevers om vanuit meerdere geografische locaties en talen te kunnen opereren. Met de komst van het kantoor in Berlijn zal de vestiging in Keulen opgaan in het Nederlandse hoofdkantoor.

Voor de Duitse vestiging van Onetomarket is Evert Veldhuijzen tot country manager benoemd. De 37-jarige Veldhuijzen is van Nederlandse afkomst en woont sinds 12 jaar in Duitsland. Hij is eind jaren `90 als medewerker van een Duitse reisorganisatie gestart met het ontwikkelen van websites voor toeristische dienstverleners. In 2001 richtte hij Veroworx op, een Internet dienstverleningbureau dat zich specialiseert op toerisme, waar hij tot op heden als ondernemer de bedrijfsleiding voert. Terwijl Veroworx zich op de ontwikkeling van internetpublicatie en boekingssystemen richtte, heeft Veldhuijzen de online marketing campagnes voor opdrachtgevers uitgewerkt en zich tevens gespecialiseerd in internationale zoekmachine marketing en zoekmachine optimalisatie. De laatste tijd werkte Veldhuijzen ook voor andere performance based marketingbureaus als specialist in international online marketing.

"Met zijn internationale ervaring en het feit dat hij vijf Europese talen vloeiend beheerst, past Evert Veldhuijzen precies in het kader van onze Europese expansie", aldus Jac van Ommen, CEO en oprichter van Onetomarket. Volgens van Ommen is de Europese expansie noodzakelijk voor Onetomarket om te voldoen aan de groter wordende vraag van internationale opdrachtgevers. Duitsland kent vele grote online georiënteerde bedrijven in travel, automotive, retail en finance. Bovendien is Berlijn voor Onetomarket een mooie gateway naar oost-Europa. Het internationale karakter zorgt ervoor dat Onetomarket in Europese pitches een belangrijk voordeel creëert door nationaal grote campagnes te kunnen starten en beheren.

Onetomarket ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt met veel potentieel: in 2007 werd ruim 2,5 miljard euro uitgegeven aan online adverteren en 30 miljoen mensen voeren regelmatig een zoekopdracht uit. Ook is Duitsland een groeimarkt met een belangrijke base voor e-mailmarketing. Onetomarket heeft zichzelf tot doel gesteld op korte termijn tot de top 5 online marketing bedrijven van Duitsland te behoren.

De andere buitenlandse kantoren in Madrid en Barcelona hebben zich in 2007 duidelijk gepositioneerd op de Spaanse markt. Sinds de start in 2006 zijn de vestigingen in Spanje doorgegroeid naar 20 medewerkers. Dit jaar wordt verdere groei verwacht naar een top 3 positie van online (zoekmachine) marketing bureaus op de Spaanse markt.

Over Onetomarket
Onetomarket is een innovatief en toonaangevende speler op het gebied van online marketing. Het bureau verzorgt zoekmachine-, email- en advertising campagnes op internet. Vanaf 1999 ondersteunt het bureau vele organisaties bij het realiseren van commerciële doelen; o.a. American Express, KLM, Conrad, Center Parcs, Getronics, KPN, ING car lease, KPMG en Schiphol Group. Onetomarket heeft kantoren in Arnhem, Barcelona, Berlijn en Madrid, er werken momenteel 62 professionals.