Ingezonden persbericht


Persbericht
12 februari 2008

Rapper Blaxtar neemt hiv&aids problematiek onder de loep in Malawi

Rapper Blaxtar vertrekt morgen naar Malawi voor de Virus Free Generation Hip Hop Tour. Samen met de lokale rapper G.O.S.P.L.E. gaat hij drie tracks over hiv&aids opnemen voor het Hip Hop Tour album. Met de Hip Hop Tour worden jongeren in Europa en Afrika bewust gemaakt van de grootschalige aidsproblematiek in zuidelijk Afrika.

"Ik zal 't geen bedevaart noemen, maar naar mijn bescheiden mening is een afro-europese man niets waard als ie niet zijn Afrikaanse origine omarmt. Voor mij gaat de kennismaking met Afrika gepaard met een missie: 3 dope tracks maken met een lokale artiest die ik nog nooit gezien of ontmoet heb. Van die tracks is het de bedoeling dat ze licht werpen op de hiv&aids situatie in zuidelijk Afrika'', schrijft Blaxtar op hyves over zijn deelname aan de Virus Free Generation Hip Hop Tour.

Tijdens een tiendaagse trip geven de rappers Blaxtar en G.O.S.P.L.E workshops aan lokale jongeren en bezoeken ze plaatselijke hiv&aids projecten. Geïnspireerd door wat ze meemaken, duiken ze de studio in en gebruiken ze hun gezamelijke passie Hip Hop om op een positieve manier hun mening over hiv&aids te uiten. Na Tanzania, waar de Duitse rapper Prinz Pi samen met Fid Q de spits afbeet, is nu Malawi aan de beurt. Hierna worden Namibië en Zuid-Afrika nog aangedaan. Blaxtar zal vanuit Blantyre, Malawi bloggen op de Hip Hop Tour website. Ook word je op de hoogte gehouden van de tour en het album via foto's, webisodes en snippets. Voor de mensen die Blaxtar nog nooit in het Engels hebben horen rappen, kan dit verrassend uitpakken!

De Virus Free Generation Hip Hop Tour bestaat uit vijf Europees-Afrikaanse artiestenkoppels, die elk drie nummers produceren in vier Afrikaanse landen. De vijftien nummers zullen uiteindelijk in mei wereldwijd uitgegeven worden op het VFG Hip Hop Tour album. De tracks kunnen in ruil voor een handtekening worden gedownload via www.virusfreegeneration.eu/hiphoptour.

De Virus Free Generation campagne mobiliseert Europese jongeren om met de getekende petities bij de Europese Unie te lobbyen voor voorlichting, preventie en toegang tot medicijnen voor leeftijdsgenoten in zuidelijk Afrika. Virus Free Generation is een initiatief van Alliance2015, een samenwerkingsverband van zes Europese ontwikkelingsorganisaties waaronder Hivos en wordt medegefinancierd door de Europese Unie. De Hip Hop Tour wordt geproduceerd door Music Mayday.

Voor het tekenen van de petitie en de eerste foto's, webisodes en tracks van de Hip Hop Tour, check: www.virusfreegeneration.eu/hiphoptour