Gemeente Dordrecht

Persbericht

Aanpassing Stationsgebied van start

De gemeente start deze week met de werkzaamheden voor vernieuwing van het stationsgebied. Zo wordt het plein voor het station geheel vernieuwd en autovrij gemaakt. Er komt een nieuwe bewaakte- en onbewaakte fietsenstalling en een nieuw NS rayonkantoor. Ook het busstation wordt vernieuwd en bij de Transvaalstraat komt er een rotonde.

Eén van de eerste stappen is het plaatsen van een tijdelijke fietsenstalling op het plein voor het station. Zodra deze klaar is, wordt begonnen met de bouw van de nieuwe fietsenstalling. Om plaats te maken voor de tijdelijke stalling en voor het vernieuwen van het Stationsplein worden eerst daar de bomen gekapt. Daarna volgen enkele aanpassingen aan de weg.

Kappen bomen
De Burgemeester De Raadtsingel is tussen de Krispijntunnel en de Stationsweg, stad in, tot en met 15 februari al afgesloten vanwege rioolwerkzaamheden. Nog tijdens deze afsluiting, vanaf woensdag 13 februari, worden de bomen bij het plein voor het station en het Q-park terrein verwijderd. Daardoor wordt de verkeersoverlast zoveel mogelijk beperkt. Voor het kappen van de andere bomen, een week later, wordt de rijbaan tijdelijk voor een deel afgezet. Het verkeer kan dan wel doorrijden. Overigens blijft een belangrijk deel van de bomen, waaronder de honingbomen, gewoon staan. Vanwege de bereikbaarheid van het station en de veiligheid van de reizigers wordt op 18, 19 en 20 februari ook 's avonds tot 22.00 uur gewerkt.

Fasering van west naar oost
Zodra de nieuwe fietsenstalling klaar is starten de overige werkzaamheden voor de vernieuwing van het Stationsplein en het busstation. Daarbij wordt van west naar oost gewerkt. Met de aanleg van de rotonde Transvaalstraat wordt het project naar verwachting afgerond.

Wanneer er sprake is van bepaalde overlast of andere ongemakken worden de bewoners en belanghebbenden tijdig geïnformeerd door de gemeente. Actuele gegevens zijn te vinden op www.dordrecht.nl/station.