NEN


Extra bijeenkomsten ISO 26000 (MVO)

maandag 22 oktober 2007, 11:16

De bijeenkomst van 30 oktober over de nieuwe ISO-richtlijn voor MVO: ISO 26000 is nu al volgeboekt. Daaruit blijkt wel dat MVO in Nederland steeds meer aandacht krijgt. Om tegemoet te komen aan de grote belangsteling heeft NEN-Cursussen twee extra bijeenkomsten gepland. De eerste vindt plaats op 12 februari 2008 in Utrecht, de tweede op 20 mei 2008 in Delft.

De komende ISO-richtlijn heeft als doel het bedrijfsleven en andere organisaties te ondersteunen bij het geven van invulling aan MVO. Aan de orde komen fundamentele principes, zoals het voorzorgsbeginsel, en MVO-issues, bijvoorbeeld ''fair operating practices''. Daarnaast komt het wereldwijde begrippenkader voor MVO aan bod. Ook biedt ISO 26000 een raamwerk voor implementatie van internationale principes/conventies op het terrein van MVO.

Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst geven Louise Bergenhenegouwen (secretaris van de normcommissie MVO) en Hans Kröder (lid van de normcommissie MVO en internationaal expert in de Taakgroep Implementatie) uitgebreide informatie. Wat kan en mag je wel of niet van ISO 26000 verwachten? Wie de bijeenkomst volgt, is daarna volledig op de hoogte.

Voor wie?
Toekomstgerichte bestuurders, managers en medewerkers van bedrijfsleven, overheden, non-gouvernementele organisaties (NGO's), vakbonden, consumentenorganisaties, universiteiten, hogescholen en consultancy.

Contact
Voor meer informatie over deze bijeenkomst: NEN-Cursussen, telefoon (015) 2 690 188, e-mail: cursussen@nen.nl, of cursusmvo.nen.nl.