Gemeente Heerlen


---
PERSBERICHT

Van Merwijk's Music Machine: mix van Bulgaarse Balkan melodieën en Latijns-Amerikaanse ritmes

Op dinsdag 12 februari 2008 speelt Lucas van Merwijk met zijn Music Machine tijdens Jazz on the Roof op het dak van het Glaspaleis. Samen met Martin Verdonk (percussie), Stormvogel (piano), Reno Steba (bas) en Theodosii Spassov (kaval) is Lucas van Merwijk (drums) vanaf 21.00 uur te beluisteren in Restaurant Glaspaleis op de vijfde verdieping.

Lucas van Merwijk

Lucas van Merwijk (1961) raakte reeds op jonge leeftijd in de ban van trommels. Hij werd door de lezers van 'de Slagwerkkrant' meerdere malen gekozen tot beste jazzdrummer en beste fusiondrummer van de Benelux. Lucas heeft in zeer veel Nederlandse groepen gespeeld en is al sinds 1985 de drummer van de nr. 1 Latin Jazz groep van Europa; Nueva Manteca. Van Merwijk heeft aan vele cd producties zijn medewerking verleend en behalve als drummer heeft hij ook als percussionist veel samengewerkt met tal van groepen. Daarnaast is Lucas een veel gevraagd leraar. Buiten zijn vaste docentschap aan de World Music afdeling van het Codarts Instituut te Rotterdam en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, wordt hij regelmatig gevraagd voor gastcolleges en masterclasses en doceert hij als freelance leraar op diverse drums en percussie instituten in Europa en Amerika.

Van Merwijk's Music Machine

In 2006 richtte Lucas van Merwijk een wat kleinere latin jazz groep op: Van Merwijk's Music Machine. Een heftig nieuw bandje waarin de musici alle ruimte krijgen om hun niet geringe individuele kwaliteiten te ontplooien. De latin groove en swing staan echter altijd voorop en worden geen moment uit het oog verloren. Ieder seizoen maakt hij met steeds wisselende musici een tour door het land. Dit jaar komt Lucas van Merwijk met een speciaal ensemble. Voor de tour in 2008 heeft hij kaval speler Theodosii Spassov uitgenodigd: de meest beroemde en bejubelde musicus van Bulgarije. Spassov heeft de kaval - een uniek blaasinstrument dat van oudsher door herders in de balkanlanden bespeeld werd - een ware revolutie laten doormaken. Hij speelde o.a. met Ennio Morricone, Trilok Gurtu en 'Le Mystere des Voix Bulgaires' waarmee hij een Grammy won. Samen met Martin Verdonk, een veel gevraagd percussionist bij o.a. Richard Bona, Prince en Steve Winwood verkeren de twee verder nog in gezelschap van pianist / keyboardspeler Stormvogel uit Nederland en bassist Reno Steba uit Curaçao. Met deze versie van Van Merwijk's Music Machine wordt een mix tot stand gebracht van melancholische Bulgaarse Balkan melodieën en Latijns-Amerikaanse ritmes.

Jazz on the Roof wordt georganiseerd door Stichting Heerlen Jazz in samenwerking met Glaspaleis Heerlen en Muziekschool Heerlen. Kaarten kosten E 7,50 en zijn te reserveren via de balie van het Glaspaleis: 045-5772200. Voor aanvang van het concert kunt u in Restaurant Glaspaleis genieten van een speciale dagschotel, à E 17,95 incl. concertkaartje, reserveren: 045-5772289.

Glaspaleis, venster op cultuur
Bongerd 18
6411 JM Heerlen
045-5772200

www.glaspaleis.nl
www.lucasvanmerwijk.nl
www.jazzontheroof.nl

////////
informatie voor de pers:

Janneke Schmeitz / j.schmeitz@heerlen.nl

Charlotte Berkhout / c.berkhout@heerlen.nl

Bijlagen

Foto's: Lucas van Merwijk

-----------------------
Bezoekadres:
Bongerd 18, Heerlen tel. + 31 (0) 45 577 22 00
Postbus 1 fax + 31 (0) 45 577 22 96
6400 AA Heerlen www. Glaspaleis.nl


---- --