Gemeente Buren


Beleidskaders Buitengebied opnieuw gespreksonderwerp

De gemeenteraad buigt zich op 12 februari opnieuw over het bestemmingsplan Buitengebied.

Niet over de inhoud maar over de uitgangspunten. De raad stelde die in maart 2005 vast. Gelden die uitgangspunten nog onverkort of moeten ze worden aangepast. Tijdens de besluitvormende raadsvergadering op 26 februari spreekt de raad zich naar verwachting definitief uit.

Wat kunnen de inwoners op 12 februari verwachten? Uitsluitend een discussie over de uitgangspunten en de verdere procedure voor het bestemmingsplan Buitengebied. Nadrukkelijk is het niet de bedoeling, dat wordt ingegaan op individuele inspraakreacties.

Betekent dit dat inwoners geen gebruik kunnen maken van het spreekrecht? Wel degelijk. Alleen dienen ze zich te beperken tot reacties die met de uitgangspunten van het bestemmingsplan te maken hebben. Het is dus niet de bedoeling om een individueel belang bij de deelnemers aan de voorbereidende raad onder de aandacht te brengen. Deze publicatie dient er dus vooral ook voor, om onjuiste verwachtingen van de avond en daarmee teleurstellingen te voorkomen.

Hoe ziet het spoorwegboekje er na 26 februari uit:


- Afhankelijk van de besluitvorming op 26 februari door de gemeenteraad passen burgemeester en wethouders het eindrapport van alle inspraakreacties aan. Het rapport wordt ter kennisname aan de gemeenteraad aangeboden.


- Iedereen die een inspraakreactie heeft ingediend, krijgt schriftelijk antwoord. In dat antwoord wordt ook vermeld, wanneer het plan Buitengebied als een officieel ontwerp-bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd.


- Tijdens de terinzagelegging kan een schriftelijke zienswijze bij de gemeenteraad worden ingediend. De gemeenteraad kan besluiten om de indieners van een zienswijze in de gelegenheid te stellen een mondelinge toelichting te geven.

Het verdere vervolg van de procedure leest u te zijner tijd in de gemeentelijke informatierubriek in De Zakengids. Heeft u nu al vragen? Dat kan. U kunt contact opnemen met mevrouw Liesbeth van Wijk.

U bereikt haar op het tel.nr. (0344) 579 279.