Provincie Utrecht

Poppenman en Ruitjesmevrouw

11-2-2008 -

Van 12 februari t/m 26 maart 2008 exposeren de kunstenaars van Kunstatelier de Heygraeff in de traverse van het provinciehuis Utrecht. Er is een serie portretten te zien van Antoinette van Rijn, die zij van de andere schilders van het atelier maakte. Daarnaast hangen schilderijen van de geportretteerde kunstenaars.

Kunstatelier De Heygraeff is onderdeel van Reinaerde, een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een beperking. Een van de schilders van het kunstatelier, Antoinette van Rijn, maakte in 2006 portretten van de andere schilders van het atelier. Deze schilderijen zijn voorzien van vrolijke titels als: "De ruitjesmevrouw", "De lange poppenman" en "De vragenman". Ze geven daarmee op subtiele wijze weer hoe Antoinette haar collega"s ziet en wat voor soort werk ze maakt.

De portretten zijn nu te zien in het provinciehuis Utrecht. Samen met schilderijen die gemaakt zijn door de geportretteerden. De geportretteerden zijn overigens niet alleen op schilderij te bewonderen. Anton Corbijn heeft hen ook op de foto gezet. Die foto's zijn te bewonderen in het boek dat erbij ligt.

Kunstatelier De Heygraeff verkoopt overigens niet alleen schilderijen. U kunt er ook kunst lenen. Voor meer informatie kunt u op www.digitalegalerie.nl terecht.
De tentoonstelling is tijdens kantooruren in het provinciehuis Utrecht te zien van 12 februari t/m 26 maart 2008, Pythagoraslaan 101 in Utrecht.

Meer informatie: Sandra Sue, telefoon 030 - 258 2224