Ruim Helft Werknemers Is Meer Dan Alleen Collega's. Enquête Jobbingmall.Nl Wijst Uit:

12/02/2008 07:03



PR Newswire



AMSTERDAM, Nederland, February 12 /PRNewswire/ --

- Meer dan een kwart van de werknemers heeft een relatie gehad met meer dan vijf collega's

Met Valentijnsdag in het verschiet lijkt het erop dat de liefde in de lucht hangt en dat de werkomgeving hiervoor niet immuun is. Meer dan de helft (51 procent) van de werknemers zegt ooit in zijn loopbaan een relatie te hebben gehad met een collega. Daarvan geeft 27 procent toe dat dit meer dan vijf keer is gebeurd. Dit blijkt uit de enquête naar kantoorromances van JobbingMall.nl onder ruim 420 werknemers. Slechts vier procent van de werknemers geeft aan dat ze uiteindelijk getrouwd zijn met degene waarmee ze op het werk een relatie onderhielden.

Uitgesplitst naar leeftijdsgroep blijkt dat werknemers van 45 tot 54 jaar het vaakst (62 procent) aangaven tijdens hun loopbaan een relatie te hebben gehad met een collega. Voor werknemers tussen de 35 en 44 jaar was dit het minst vaak (46 procent) het geval.

Werknemers gaan niet alleen uit met collega's op hetzelfde functieniveau. Eenenveertig procent van de werknemers gaf toe een relatie te hebben gehad met iemand die een hogere functie bekleedde binnen de organisatie. Negenennegentig procent van de werknemers gaf aan dat hun relatie met iemand van het werk op geen enkele wijze een gunstige invloed op hun carrière had gehad.

"Het lijkt erop dat relaties op kantoor steeds acceptabeler worden. Drieënnegentig procent van de werknemers zegt namelijk dat ze hun romances op het werk niet geheim hoeven te houden", aldus Wouter Goede, managing director van JobbingMall.nl. "Ongeacht hoe informeel de sfeer op kantoor is, het is belangrijk altijd zo professioneel mogelijk te blijven als je uitgaat met een collega en eventuele conflicten niet mee te nemen naar kantoor."

Romances tussen collega's beginnen maar zelden in de kantooromgeving zelf. Acht procent van de werknemers zegt dat hun relatie begon tijdens een ontmoeting buiten het werk om. Andere situaties waarin de vonk oversloeg waren:


- Borrel na het werk (zes procent)

- Tijdens de lunch (vier procent)

- Liefde op het eerste gezicht (drie procent)

- Bedrijfsbijeenkomst buiten kantoor (twee procent)
Uit de enquête bleek tevens dat zestien procent van de werknemers op dit moment met iemand samenwerkt met wie ze dit jaar best een relatie zouden willen.

Onderzoeksmethode
Dit onderzoek is tussen 21 november en 12 december 2007 in opdracht van JobbingMall.nl online in Nederland uitgevoerd door Harris Interactive onder 426 Nederlandse werknemers (fulltime in dienst, niet als eigen baas) in de leeftijdscategorie 18 en hoger. Cijfers voor leeftijd, geslacht, ras, opleiding, regio en gezinsinkomen zijn waar nodig gewogen om deze af te stemmen op de feitelijke verhoudingen in de populatie. De gegevens zijn gewogen om de samenstelling van Nederlandse werknemers te reflecteren.

JobbingMall.nl
JobbingMall.nl is opgericht in 1997 en is een van de eerste carrièresites van Nederland. Met tien jaar ervaring als carrièresite heeft JobbingMall.nl zich ontwikkeld tot een multi-loopbaanplatform met zowel algemene als gespecialiseerde carrièresites en een netwerk van partnersites. In de loop der jaren is JobbingMall.nl uitgegroeid tot een van de toonaangevende carrièresites met een rijk aanbod aan digitale communicatieproducten waarmee de zakelijke gemeenschap in Nederland eenvoudig nieuwe werknemers kan aantrekken. Ga voor meer informatie over JobbingMall.nl naar www.jobbingMall.nl.

Contactpersoon voor de media:
Wouter Goede
Managing Director
+31207084974
Web site: http://www.jobbingMall.nl

Wouter Goede, Managing Director van JobbingMall.nl, +31207084974