HITT

PERSBERICHT

Apeldoorn, 11 februari 2008

HITT NV verkoopt belang in AISLive aan Lloyd's Register - Fairplay

Lloyd's Register - Fairplay (LRF) heeft het 50% aandeel in AISLive van HITT NV gekocht waardoor het volledig eigenaar wordt van de online database met actuele posities van schepen. Dit zijn de directies van beide ondernemingen vandaag overeengekomen. LRF betaalt HITT een bedrag van EUR 4,5 miljoen voor HITT's belang in AISLive evenals een winstafhankelijke nabetaling van EUR 1 miljoen voor de komende drie jaar.

De belangrijkste reden voor HITT om zich uit de joint venture AISLive terug te trekken is de focus van de directie op de core business: de systeemintegratie en de levering van producten voor verkeersbegeleiding, professionele navigatie en (lucht)havenmanagement. HITT blijft een strategische zakenpartner voor AISLive.

De joint venture tussen beide ondernemingen dateert van april 2004 en bestaat uit een online database waaruit de exacte, actuele positie van schepen is af te lezen evenals informatie met betrekking tot de schepen zelf. Lloyd's Register - Fairplay is de, door de International Maritime Organization (IMO) gecertificeerde uitgever van de voor elk schip unieke IMO scheepsidentificatienummers. Lloyd's Register - Fairplay heeft een positie in de uitgeversmarkt en richt zich hoofdzakelijk op de verkoop van feitelijke informatie over schepen, havens en terminals.

Voor informatie:

John H.M. van Asperen (CFO), telefoon 055 -543 2590 en e-mail: investor.relations@hitt.nl.

Profiel HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingen in infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen en verkopen van begeleidingssystemen voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2007 boekte HITT een omzet van EUR 34,4 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2007 werkten bij HITT 178 personeelsleden. HITT is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.

Voor informatie: John H.M. van Asperen (CFO), telefoon +31 (55) 543 2590 en

e-mail: investor.relations@hitt.nl