Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Digibewust en UPC lanceren 'e-safety Gezinspakket' voor ouders en kinderen


· Voorlichtingspakket moet veilig Internetten bevorderen
· Staatssecretaris Heemskerk ontvangt eerste exemplaar
· Europese Safer Internet Day: 12 februari 2008

Amsterdam, 12 februari 2008 - Digibewust, het samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven en overheid ter bevordering van digibewustzijn, en kabelmaatschappij UPC Nederland presenteren vandaag een e-safety gezinspakket voor ouders en kinderen. Het voorlichtingspakket moet veilig Internetten bevorderen. Staatssecretaris Heemskerk neemt het pakket vandaag in ontvangst als onderdeel van de internationale Safer Internet Day.

Het interactieve gezinspakket bestaat uit twee delen. Deel één is gericht op ouders en is een uitvoerig handboek met informatie voor ouders om hun kinderen veilig te laten Internetten. Deel twee is een activiteitenbundel speciaal gericht op kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Met daarnaast stickers en andere middelen wordt kinderen spelenderwijs geleerd wat veilig internetten is. Het e-safety gezinspakket is verkrijgbaar via onder meer Digibewust.nl, de UPC centers en scholen.

Congres
Tijdens Safer Internet Day organiseert Digibewust in Den Haag een congres met als thema veilig Internet. Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken is één van de sprekers. Veilig internet is één van zijn prioriteiten. Hij stelt: "Internet biedt ons vele kansen. Maar we moeten wel oog blijven houden voor de risico's. Alleen dan profiteren wij er optimaal van. Ik ben erg blij met dit voorlichtingspakket, omdat het heel gericht ouders helpt om hun kinderen veilig te laten internetten. Veel ouders weten te weinig wat kinderen allemaal doen en kunnen."

Zowel UPC als Digibewust zijn trots bij te kunnen dragen aan het e-safety gezinspakket en de Safer Internet Day. Beide partijen stellen dat het belangrijke middelen zijn om veiligheid op Internet in Nederland onder de aandacht te brengen.

----

Over Safer Internet Day
Safer Internet Day is een jaarlijks evenement. Het wordt op 12 februari 2008 voor de vijfde keer georganiseerd door Insafe, het Europese Internet Veiligheidsnetwerk. In 2007 namen 43 landen deel aan de Safer Internet Day. Het Insafe netwerk is opgezet en wordt financieel ondersteund door de Europese Commissie. Digibewust is als Nederlandse organisatie deel van het netwerk. Website: www.saferinternet.org

Bekijk de Safer Internet Day 2008 video clip: http://www.saferinternet.org/shared/data/saferinternet.org/SID08/Spot/safer_internet_day_clip.html

Over Digibewust
Digibewust bestaat sinds 2006. Bedrijfsleven, overheid en diverse belangenorganisaties stimuleren vanaf dat moment gezamenlijk het 'digibewustzijn' in Nederland. Dit houdt in het optimaal gebruik maken van de digitale middelen en nieuwe media (internet, e-mail, mobiele telefoon etc.) en tegelijkertijd het bewust zijn van de mogelijke gevaren en risico's hiervan en de maatregelen die hiertegen genomen kunnen worden

Kinderen, ouders, leraren, consumenten, senioren en ondernemers vormen de doelgroepen van Digibewust. Digibewust maakt onderdeel uit van het Europese Insafe netwerk.

Over UPC Nederland
UPC is hoofdsponsor van Safer Internet Day. UPC begrijpt het sociale belang van meedoen aan de digitale wereld. Het 'Midden in de Maatschappij'-programma van UPC is er dan ook voor een groot deel op gericht om iedereen bij deze wereld te betrekken. Een veilige, verantwoorde en effectieve digitale wereld voor iedereen, dat is ons doel. Een voorbeeld hiervan is onze betrokkenheid bij veilig internet.

UPC Nederland, een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste en mobiele telefoniediensten in Nederland, heeft 2,2 miljoen televisieklanten (waarvan 532.000 klanten met een abonnement op UPC Digital TV), 625.000 breedband internetklanten en 467.000 telefonieklanten (per 30 september 2007). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK).

===