Unit 4 Agresso



Unit 4 Agresso verandert distributiemodel in Frankrijk

Sliedrecht, 12 februari 2008

Unit 4 Agresso heeft de intentie om medio 2008 in Frankrijk het distributiemodel voor de ERP-oplossing Agresso Business World te veranderen. De directe verkoop- en implementatie-activiteiten zullen omgezet worden naar een indirect verkoopmodel. Unit 4 Agresso zal in deze nieuwe situatie als licentie-eigenaar verantwoordelijk blijven voor het onderhoud en de productontwikkeling. De verkoop- en implementatie-activiteiten en de daarbij behorende werknemers en activa zullen in de vorm van een management buy out (MBO) overgedragen worden aan het management. Op dit moment zijn de besprekingen met het management van Agresso France S.A. in een vergevorderd stadium.

In 2007 is er intensief gewerkt aan het opleveren van specifieke producten en projecten zoals "Agresso public" en "Agresso education". Begin 2008 zijn de meeste lopende projecten afgerond en kan er verder gebouwd worden aan een winstgevende toekomst. Het lokale management en personeel heeft haar vertrouwen in de toekomst expliciet uitgesproken en geconcretiseerd in de vorm van de intentie voor deze MBO.

In de voorgenomen nieuwe situatie zullen de onderhoudscontracten en het eigendom van het gelokaliseerde product achterblijven bij Unit 4 Agresso. Het resultaat van deze overdracht is dat Agresso France een sterke balans overhoudt met voldoende middelen en eigen vermogen voor een zelfstandige toekomst. Agresso France zal daarbij optreden als partner en distributeur van Agresso Business World. Tevens zal worden afgesproken, dat Agresso France met dezelfde werknemers, als partner, de helpdesk-activiteiten zal blijven uitvoeren. Voor klanten en prospects zal de verandering enkel voordelen hebben.

CFO Edwin van Leeuwen: "Deze beslissing past geheel in de strategie om in meer landen met indirecte verkoopkanalen en partners te werken. Na jaren intensieve arbeid in Frankrijk om het product geschikt te maken voor de doelgroepen achten wij de tijd rijp voor Agresso France om zelfstandig als partner op te treden. De aspecten risico, rendement, ondernemerschap en verantwoordelijkheid zijn belangrijke beslissingscriteria geweest."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Unit 4 Agresso N.V.
Edwin van Leeuwen CFO
Tel.: +31 (0)184 444444
Fax: +31 (0)184 444463
E-mail: Edwin.van.leeuwen@unit4agresso.com

Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 10 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2006 een omzet van 237 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Unit 4 Agresso heeft circa 3.000 medewerkers in dienst.


---- --