Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 12-02-2008

Aangehouden knaap bekend diefstal fiets
PATERSWOLDE Een 17-jarige verdachte die in de nacht van zaterdag op zondag werd aangehouden als verdachte van diefstal van een fiets heeft bekend. Hij verklaarde dat hij bij een woning aan de Hoofdweg de fiets had weggenomen, er op had gefietst maar dat het niet zijn bedoeling was geweest deze te stelen. De fiets werd door hem in de omgeving terug gezet. Er is proces-verbaal opgemaakt. (08-110980)

Inbraak in winkelcentrum
COEVORDEN Tussen zaterdagavond en maandagmorgen werd er ingebroken in winkelcentrum Gansehof aan de Friesestraat. Een slijterij en een lunchroom moesten het ontgelden. Bij de lunchroom werden twee speelautomaten opengebroken en een onbekend geldbedrag ontvreemd. Bij de slijterij werd een onbekend geldbedrag uit de kassa weggenomen. (08-111196)

Politie zoekt hotelgast
RODEN De politie is op zoek naar een 48-jarige man die in hotels verblijft zonder hiervoor te betalen. Een hoteleigenaar aan de Heerestraat in Roden werd hiervan de dupe. De verdachte verbleef van 3 tot en met 8 februari in het hotel en vertrok zonder de rekening van 462,30 euro te betalen. De man, genaamd Martin Christiaan Willem Hartog (echte naam) geeft zich uit voor een medewerker van de Shell die in Oslo woont en gebruikt ook zijn eigen naam. (08-111273)

Politie in Zuid-Oost Drenthe houdt hennepveegdag COEVORDEN Maandagmiddag trof de politie op een zolder van een woning aan de Wethouder Donkerstraat een hennepkwekerij aan. Deze bestond uit 117 planten. De voor de kwekerij benodigde apparatuur en de planten werden vernietigd. Tegen de 38-jarige eigenaresse werd proces-verbaal opgemaakt. (08-109772)

COEVORDEN In dezelfde straat werd eveneens op zolder van een woning een kwekerij met 116 planten aangetroffen. Ook hier werden planten en apparatuur vernietigd. Na onderzoek bleek tevens dat de stroom illegaal werd afgenomen. Tegen de 33-jarige bewoonster werd proces-verbaal opgemaakt. (07-194702)

COEVORDEN In een woning aan de Dr. J.C. Homanstraat werd in de kruipruimte onder de vloer een hennepkwekerij bestaande uit 96 planten aangetroffen. Planten en apparatuur werden inbeslaggenomen. Tegen de 40-jarige bewoonster werd proces-verbaal opgemaakt. (08-109796)

Politie houdt verwarde automobilist aan
EMMEN Maandagmiddag heeft de politie een 43-jarige man uit Erica aangehouden. Getuigen verklaarden dat de man kort daarvoor een aanrijding met een geparkeerde auto op het Uilenveld had veroorzaakt en daarna door was gereden. Hierna bleef de man in de omgeving met zeer hoge snelheid en piepende banden rondrijden, reed over een grasveld en nam de rotonde een keer of twintig. Hij werd op het Uilenveld staande naast zijn auto aangetroffen, was niet aanspreekbaar en maakte een verwarde indruk. In de auto lagen een grote hoeveelheid medicijnen. Auto en medicijnen werden inbeslaggenomen en zijn rijbewijs werd ingenomen. Tevens werd van de man een bloedproef genomen. Na onderzoek door de GGZ werd besloten de man in vrijheid te stellen. (08-111334)

Huiselijk geweld
ASSEN Maandagmiddag heeft de politie een 19-jarige Assenaar aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht zijn moeder te hebben mishandeld. Hij werd inverzekering gesteld. (08-111293)

Aanrijding met letsel
FOXWOLDE Maandagmiddag raakte een 62-jarige motorrijder uit Joure gewond bij een aanrijding. De man reed over de Dwazziewegen en verleende op de kruising met de Haarveensedijk geen voorrang aan een van rechts komende 67-jarige autobestuurder uit Haren. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder kwam ten val en brak zijn arm. (08-111380)

Inbraak in auto
HOOGEVEEN Tussen maandagmiddag 17.00 uur en 04.30 uur vond er een inbraak plaats in een aan de Irisstraat geparkeerde personenauto. Een portierruit werd ingeslagen waarna het navigatiesysteem werd meegenomen door de dader. (08-111432)

Mishandeling
ZUIDWOLDE Maandagmiddag deed een 55-jarige bewoner van De Stuw aangifte van mishandeling. Toen de man zaterdagavond buiten bij zijn woning stond hoorde hij een schot en zag een auto bij het bos rijden van waaruit met een lamp het bos in werd geschenen. Hij liep in de richting van de auto en sprak de drie inzittenden, 2 jagers van dat gebied en een hem bekende man, aan. Tussen deze man en de bewoner van De Stuw ontstond een discussie waarbij eerstgenoemde uitstapte en de man begon te slaan en te schoppen. Een van de jagers kwam ertussen en trok de dader de auto in waarna ze wegreden. De politie doet onderzoek naar deze mishandeling. (08-111361)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280