Persbericht

NXP sluit servicecontracten af met CIBER voor Sales & Marketing applicaties en Business Intelligence

~ Na afsluiten nieuwe contracten behoort NXP bij drie grootste klanten van CIBER Nederland ~

Eindhoven, 12 februari 2008 - NXP Semiconductors heeft twee nieuwe servicecontracten getekend bij CIBER. De ICT-dienstverlener heeft een contract afgesloten voor het in beheer nemen van sales & marketing business-applicaties. Ook is er een partnering contract afgesloten voor de Business Intelligence (BI) dienstverlening van NXP. Dit contract zal in het derde kwartaal van dit jaar overgaan in een onderhouds- en beheercontract op basis van een service level agreement (SLA).

Deze twee contracten komen bovenop een contract dat de twee eind vorig jaar al sloten: toen koos NXP CIBER uit als beheerder van zijn SAP Supplier Relationship Management (SRM) systeem.

Outsourcing sales & marketing applicaties
De eerste overeenkomst die is getekend, is de SMS Service agreement. Dit contract omvat het beheer en onderhoud van ongeveer tachtig verschillende applicatietechnologieën, met name op het gebied van sales en marketing, zoals intra-/extranet en business planning. Ook zal de volledige Lotus Notes omgeving worden omgebouwd naar een Java platform.

De beheerdiensten hebben een looptijd van minimaal drie jaar en zullen ook nearshore en offshore worden uitgevoerd.

BI partnering contract
Het tweede contract omvat de BI-dienstverlening (design, build & operate) aan NXP. Het bedrijf maakt voor deze dienstverlening nu gebruik van meerdere leveranciers. CIBER gaat samen met NXP deze diensten stroomlijnen en optimaliseren met het doel om de kwaliteit te verhogen en tegelijkertijd de kosten te reduceren. CIBER committeert zich, ook financieel, aan het feit dat dit voor NXP op korte termijn substantiële besparingen oplevert. CIBER en NXP stappen hiermee geleidelijk over op outsourced dienstverlening gebaseerd op performance indicators. De dienstverlening wordt uitgevoerd vanuit CIBER India en CIBER Nederland.

CIO Louis Luijten van NXP heeft veel vertrouwen in CIBER: "CIBER helpt ons om onze IT-expertise nog beter te benutten. Samen zorgen we voor de ontwikkeling, integratie en ondersteuning van business-applicaties en -systemen, voor een beter bedrijfsresultaat, een snellere time-to-market en een kostenreductie."

Tom van den Berg, directeur bij CIBER Nederland: "Onder het motto 'deliver what we promise' willen we NXP en CIBER naar een hoger platform tillen als het gaat om best-in-class ICT-dienstverlening. Ik geloof in het succes van deze samenwerking, die een mijlpaal is voor CIBER Nederland."

(382 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NXP
NXP werd meer dan vijftig jaar geleden opgericht door Philips en is nu een van de tien grootste producenten van halfgeleiders in de wereld. Het hoofdkantoor van NXP staat in Europa en bij het bedrijf werken 37.000 mensen in meer dan twintig landen, met een netto-omzet van 5 miljard euro in 2006. NXP produceert halfgeleiders, systeemoplossingen en software voor hoogwaardige toepassingen op het gebied van mobiele communicatie, consumentenelektronica, beveiligingssystemen, elektronische betaalsystemen, netwerkconnectiviteit, en entertainment en netwerksystemen voor in personenwagens. Nieuws over NXP is te vinden op www.nxp.com

Over CIBER Nederland
CIBER is een wereldwijde full service IT dienstverlener die zich specialiseert in het bouwen, integreren en beheren van kritische bedrijfsoplossingen en -systemen. Onze oplossingen worden zowel in maatwerk- als in pakketvorm geleverd. De diensten worden verleend voor alle technologische platforms, besturingssystemen en bestaande infrastructuren.

CIBER (NYSE: CBR) kijkt terug op dertig jaar internationale ervaring met klanten in zowel de overheid als het bedrijfsleven. Met 9000 medewerkers over de hele wereld genereert CIBER een omzet van ongeveer 1 miljard dollar. In Nederland is CIBER inmiddels meer dan 10 jaar actief met ongeveer 400 medewerkers vanuit de vestigingen Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam. CIBER Nederland richt zich op de branches (high-tech) industrie, utilities, overheid, groothandel, telecom, media, financiële en zakelijke dienstverlening.

Voor meer informatie over CIBER kunt u contact opnemen met: CIBER Nederland
Wilco Jacobs
Tel: +31 (0)40 232 90 90
E-mail: wilco.jacobs@ciber.nl

Voor verdere persinformatie, kunt u contact opnemen met: Jelle Zuidema van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: jellez@lewispr.com