TNT Group

Persbericht

TNT gaat online facturering met digitale handtekening invoeren - TNT 'Express Invoicing' bespaart tijd en beschermt tegen ongeoorloofde toegang

12 februari 2008, 09:00 CET - Amsterdam, TNT kondigt aan vanaf eind maart 2008 online facturering met digitale handtekening te zullen aanbieden in meer dan 30 landen. Deze nieuwe dienst genaamd 'Express Invoicing' wordt beschikbaar voor klanten in de meeste Europese landen, Australië, Singapore, Hongkong, Zuid-Afrika, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten. De TNT-oplossing voor online factureren is web-based en het gebruik ervan is gratis. TNT biedt nu al e-facturatie in 37 landen en werkt aan de invoering van papierloze facturen in 10 andere landen later dit jaar. Naar schatting kunnen hiermee tot een miljoen papieren rekeningen per jaar vervallen.

'Elektronisch factureren bespaart tijd, geld en bomen', aldus Jan Willem Breen, directeur Marketing and Sales van de divisie Express van TNT. 'Maar met de toenemende internetfraude vragen onze klanten om wettelijk erkende technieken zoals een digitale handtekening om documenten te authentiseren en de integriteit ervan te garanderen. TNT investeert in deze technologieën om de klanten meer gemak en veiligheid te bieden.'

Voor de klanten betekenen de e-facturen van TNT een besparing op de verwerking van papieren documenten en een verbetering van het crediteurenbeheer. Om gebruik te maken van deze nieuwe dienst is alleen een internetverbinding en een e-mailaccount nodig. Express Invoicing van TNT is een gemakkelijke en veilige methode om facturen te raadplegen, te controleren en te archiveren. In plaats van papieren facturen ontvangen de klanten van TNT een e-mail met een link naar een beveiligde website, waar zij met een wachtwoord hun elektronische facturen kunnen inzien en downloaden. De factureergegevens zijn actueel en beschikbaar in diverse formaten, waaronder PDF en CSV. Vanaf maart 2008 zal ook het XML-formaat beschikbaar zijn.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.