Ingezonden persbericht


Persbericht

TomTom lanceert online content-sharing platform via TomTom HOME

Gebruikers kunnen gratis content downloaden, uploaden en delen met andere leden van TomTom's gebruikerscommunity

Amsterdam, 12 februari 2008 - TomTom, wereldwijd de grootste aanbieder van draagbare navigatieoplossingen, lanceert vandaag als eerste in de industrie een content-sharing platform voor TomTom-systemen. Het biedt gebruikers de mogelijkheid gemakkelijk een overvloed aan gratis navigatiecontent te downloaden, uploaden en te delen met andere gebruikers. De content die beschikbaar is voor downloaden en delen biedt voor iedereen wat wils; van gepersonaliseerde opstartafbeeldingen, tot waarschuwingsgeluiden, grappige stemmen en meer.*

Het platform is beschikbaar op de laatste versie van TomTom HOME, voor zowel PC- als MAC-gebruikers. Deze nieuwe versie is vanaf vandaag beschikbaar en is ontworpen om nieuwe niveaus aan te brengen in de personalisatie van de navigatie-ervaring van de hele TomTom community.

Het content-sharing platform is volledig geïntegreerd met de nieuwe versie van TomTom HOME**, is gebruiksvriendelijk en behoeft geen aparte installatie. Gebruikers sluiten hun systeem aan op de computer, starten TomTom HOME en selecteren de content die hen interesseert. Binnen elk gebied kunnen gebruikers een contentlijst vinden die aangedragen is door TomTom, derden of individuele TomTom-gebruikers. Door op de "toevoegen"-knop te drukken wordt de content gemakkelijk op hun TomTom-systeem geïnstalleerd. Om content te uploaden en delen, hoeven gebruikers alleen een korte beschrijving van de content in te vullen, waarna zij gemakkelijk het item van hun systeem naar TomTom HOME kunnen overzetten.

"TomTom HOME is een belangrijk instrument dat onze toewijding aan de groeiende TomTom gemeenschap benadrukt," zegt Harold Goddijn, chief executive officer bij TomTom. "Onze gebruikers geven vaak aan hoe leuk zij het vinden om hun systeem te personaliseren met content die zij van elkaar krijgen. Deze content stond echter verspreid over en ongeorganiseerd op het web en systemen van andere gebruikers. Met de nieuwe versie van TomTom HOME brengt TomTom als enige in de navigatie-industrie de mogelijkheid tot personaliseren en gebruikersgegenereerde content bij elkaar in een alles-in-één, gebruiksvriendelijke toepassing."

Leuke extra's

Als voorbeeld van gebruikersgegenereerde content kunnen gebruikers content waarderen via een sterrensysteem; ook kan content gesorteerd worden op mate van waardering door de TomTom gemeenschap. Daarnaast zal TomTom HOME automatisch updates van bestaande content distribueren. Wanneer iemand bijvoorbeeld een aantal favoriete restaurants in Nuttige Plaatsen update, worden de veranderingen automatisch naar TomTom HOME gebruikers verzonden die deze Nuttige Plaatsen al eerder hebben gedownload.

Nieuwe Map Share(TM) toepassingen

Naast het content-sharing platform, biedt de nieuwe versie van TomTom HOME nieuwe en verbeterde beheerstoepassingen voor Map Share, TomTom's gepatenteerde kaartverbeteringstechnologie. Gebruikers kunnen nu aanpassingen die zij downloaden selecteren op land of regio. Hiermee kunnen gebruikers met een beperkt geheugen op hun systeem Map Share op een selectieve manier gebruiken. Map Share biedt nu ook een statusindicator die gebruikers toont hoe up-to-date hun kaarten zijn.

Achtergrondinformatie over TomTom HOME

TomTom HOME is de eerste computersoftware in de industrie die navigatiesystemen voorbereid op de toekomst. Het biedt toegang tot een groeiend pakket van content en diensten, zoals kaartupdates via Map Share-technologie, en biedt consumenten de mogelijkheid hun TomTom navigatiesysteem te personaliseren. TomTom HOME onderstreept TomTom's aandacht voor technologie, innovatie en gebruiksgemak. TomTom HOME kent sinds de lancering in 2006 een enorme groei van gebruikers. Per januari 2008 staan 4,25 miljoen gebruikers geregistreerd.

*De volledige contentportfolio beschikbaar voor het delen en downloaden bevat:


· Gepersonaliseerde afbeeldingen: voor bestuurders die hun TomTom graag willen personaliseren, biedt TomTom een database met afbeeldingen die gebruikers kunnen laten verschijnen op het touchscreen van het TomTom systeem wanneer zij dit aan- of uitzetten. Het aanbod is breed, variërend van afbeeldingen van een cowboy die richting de ondergaande zon rijdt, tot het logo van hun favoriete automerk.


· Autopictogrammen: één van TomTom populairste contentopties biedt bestuurders de mogelijkheid te kiezen uit verschillende automodellen en kleuren op het touchscreen (variërend van een klassieke Sedan uit 1960 tot een moderne populaire roze auto) om hun exacte locatie op de weg aan te geven.***


· Waarschuwingsgeluiden: om bestuurders te wijzen op verschillende situaties tijdens hun reis, zoals de nabijheid van een flitslocatie of hun favoriete Nuttige Plaats (alles van een museum tot de beste duikplek), kunnen bestuurders kiezen uit verschillende geluiden, van het geluid van een opstijgend vliegtuig tot het geluid van een olifant.


· Grappige stemmen: het TomTom content-sharing platform bevat een complete database met grappige stemmen om de reis een stuk leuker te maken. Bestuurders kunnen verschillende navigatiestemmen installeren, inclusief de stem van de echte John Cleese en van botte coaches van sportteams!


· Kleurenschema's: TomTom gebruikers kunnen naar eigen smaak nieuwe kleurenschema's direct op hun TomTom navigatiesysteem installeren, ook kunnen gebruikers kiezen om de kleuren van de nationale vlag op hun navigatiescherm weer te geven.


· Kaartenoverlappingen: bestuurders kunnen hun eigen kaarten creëren en deze laten overlappen met de kaarten die standaard op het TomTom systeem staan. Voorbeelden van overlappende kaarten die men gecreëerd heeft zijn kaarten van wandelroutes, grote beursvloeren of amusementparken.


· Nuttige Plaatsen: een groot aantal Nuttige Plaatsen is beschikbaar via het TomTom content-sharing platform dat de navigatie-ervaring van elke bestuurder verrijkt. Nuttige Plaatsen variëren van golfbanen tot internet hotspots tot café's.


· Routes: een groot en nog steeds groeiend aantal gratis routes voor de meeste landen in West-Europa zijn beschikbaar via TomTom HOME. De routes komen uit de beste bronnen (vaak bekende autotijdschriften en -websites), maar leden van de TomTom community kunnen ook zelf hun favoriete routes creëren en delen.


· Content zal continu worden toegevoegd. Het platform is te vinden op www.tomtom.com/home/personalise-device.


- einde -

** Nog niet beschikbaar voor de TomTom RIDER en TomTom NAVIGATOR

*** Dit is alleen maar beschikbaar voor de producten van de TomTom GO familie

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.