Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland


->

Mis(s) 2007 Reni de Boer op bezoek in de Tweede Kamer
---

Op 12 februari bracht Reni de Boer, ambassadeur Onbeperkt Nederland, een bezoek aan Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. De Kamervoorzitter heeft Reni uitgenodigd voor dit bezoek.

Reni en Gerdi Verbeet hebben samen geluncht en een geanimeerd gesprek gehad. Ze hebben gesproken over gelijkberechtiging van mensen met beperkingen.

Gerdi Verbeet en Reni de Boer in een geanimeerd gesprek

Meedoen

De Kamervoorzitter is een warm voorstander van gelijke rechten. Het bezoek van Reni aan de Tweede Kamer wees volgens haar de Kamerleden op het feit dat: meedoen en toegankelijkheid nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekende zaken zijn.
Tijdens het gesprek vertelde Reni over de ontmoetingen tussen Captains of Industry en jongeren met een beperking die zij organiseert. Verbeet vindt dit een goed plan. Zij wil graag dat ook Kamerleden deze jongeren ontmoeten.

Reni overhandigt de Miss-kalender aan Gerdi Verbeet

Overhandiging

Reni overhandigde de Kamervoorzitter enkele nuttige cadeautjes: de brochure gelijke rechten, de gedichtenbundel gelijke kansen en het handboek Gelijke kansen. De Kamervoorzitter gaf aan verheugd te zijn dat staatssecretaris Bussemaker het VN-verdrag voor gelijke rechten van mensen met beperkingen wil ratificeren.

Reni in de Tweede Kamer

Rondleiding

Na het leuke gesprek bleef Reni als gast in de Tweede Kamer. Verschillende Kamerleden kwamen langs om haar te begroeten. Het bezoek is afgesloten met een rondleiding door het gebouwencomplex van de Tweede Kamer.
---