Nieuwe eigenaar buitensportwinkels Carl Denig


AMSTERDAM, 20080212 -- De drie buitensportwinkels van Carl Denig zijn per februari overgenomen door Gert Jan Nauta van GJ Holding BV en Peter Arensman van BAS Consultancy. Carl Denig is in 1912 door de gelijknamige oprichter gestart in Amsterdam en heeft sindsdien een vaste plaats verworven binnen de Nederlandse outdoorbranche. De vestigingen in Amsterdam en Nieuwegein blijven na de overname in ongewijzigde vorm gehandhaafd, de vestiging in Den Haag gaat fungeren als outletshop. De overname heeft geen gevolgen voor de personele bezetting van de drie winkels.

Samen met huidig commercieel directeur Jaap Peper hebben Nauta en Arensman de taak op zich genomen de drie kernwaardes van Carl Denig - kennis, kwaliteit en service - te consolideren en verder uit te bouwen. Voor de nabije toekomst staat onder andere de uitbreiding van het aantal vestigingen en een verdere upgrade van het productaanbod op het programma. Nauta zal de dagelijkse leiding op zich nemen van de drie vestigingen en 30 medewerkers.

De oudste outdoorzaak van Nederland
In 1912 opende Carl Denig de eerste Nederlandse outdoorzaak in Amsterdam. Op zijn verzoek werd het bedrijf in 1970 overgenomen door de Van Veen Groep. Onder leiding van Van Veen is de basis gelegd voor wat Carl Denig vandaag de dag is: een gerenommeerd outdoorbedrijf met filialen in de drie Nederlandse steden Amsterdam, Den Haag en Nieuwegein. Mede vanwege zijn respectabele leeftijd en zijn wens wat meer tijd te kunnen besteden aan `de geneugten des levens' heeft Van Veen naar een nieuwe eigenaar voor Carl Denig gezocht. Met Nauta en Arensman heeft hij een eigenaar gevonden die de ambities en de daarmee gepaard gaande groeiwensen van het bedrijf kan waarmaken.





Ingezonden persbericht