Gemeente Hulst


Persbericht - 29.01.2008

Bestemmingsplan De Statie

Na een lange periode van voorbereiding en overleg is het ontwerp van het bestemmingsplan De Statie voorhanden. Volgende week wordt het door de gemeente Hulst naar de Provincie gestuurd ter beoordeling.

Het bestemmingsplan De Statie biedt een planologisch-juridisch kader voor een omvangrijk gebied in het zuid-westen van Hulst. Het gebied wordt begrensd door de Steensedijk, de N290 en de Absdaalseweg. Ook de hoek Stationsplein en het gebied ten noorden van de Absdaalseweg behoort tot dit bestemmingsplan.

Aan de totstandkoming van het bestemmingsplan De Statie lag onder andere de Retailvisie Hulst ten grondslag. Daarom vonden bij de voorbereiding van het ontwerp ook meerdere overlegmomenten met vertegenwoordigers van het MKB en Morres Wonen plaats.

Op dinsdag 12 februari 2008 vindt een informatiebijeenkomst plaats waar toelichting op het ontwerp Bestemmingsplan De Statie wordt gegeven. Voor deze informatiebijeenkomst worden vertegenwoordigers van belangenorganisaties uitgenodigd, zoals MKB Hulst, Ondernemersorganisatie Hulst Vestingstad, Wijkraad Hulst Zuid, Stichting Bezoekersmanagement Hulst en MKB Zeeland. Ook de Kamer van Koophandel en de gemeenteraadsleden en leden van de raadscommissie Ruimte ontvangen een uitnodiging. De gemeente Hulst kiest er voor reeds in dit voortraject de belangenbehartigers ruimschoots te informeren.
Individuen kunnen zich later persoonlijk laten informeren over het ontwerp bestemmingsplan. Hiertoe biedt de reguliere inspraakprocedure nog veelvuldig mogelijkheden.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl