Gemeente Rhenen


Anne van der Boon geïnstalleerd als wethouder

Anne van der Boon is dinsdagavond in de raadzaal van de gemeente Rhenen geïnstalleerd als wethouder. De 33-jarige in Rhenen wonende Van der Boon volgt daarmee Betty van der Bosch op, die op eigen verzoek tussentijds stopte als wethouder.

Anne van der Boon is sinds 2004 lid en actief voor haar partij, de VVD. Op 14 maart 2006 werd zij geïnstalleerd als lid van de Rhenense gemeenteraad. Door haar benoeming als wethouder moet zij daar nu mee stoppen. Van der Boon krijgt cultuur, museum, openbare werken, verkeer en (openbaar) vervoer, bouwkunde, nutsbedrijven, natuur en landschap, recreatie, toerisme en economische zaken in haar portefeuille. Ook wordt zij derde loco-burgemeester van de gemeente Rhenen.

De Rhenense studeerde veeteelt aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Samen met haar partner werkte zij voor haar wethoudersschap in een eigen bedrijf. De wethoudersbaan is voor Van der Boon een enorme uitdaging, die je volgens haar met twee handen moet aanpakken. ,,Het is niet zo van iemand moet het doen, wil jij dan. Ik wil echt ook verder in de politiek. Ik voel me daar als een vis in het water.

,, Ik wil me inspannen voor Rhenen, stelt de jongste wethouder ooit uit de geschiedenis van Rhenen. ,,Het wordt hard werken. En ik ga me er voor de volle honderd procent voor inzetten. Waar mijn prioriteiten liggen? Meer dan mijn voorgangster heb ik wat met economische zaken. Dat vind ik naast toerisme en recreatie een belangrijk punt. Ook wil Van der Boon zich sterk maken voor de aanleg van het fietspad tussen Rhenen en Elst. ,,Het is heel belangrijk dat het fietspad er spoedig komt.

Persbericht 12 februari 2008.