Gemeente Hilversum

Buurtbewoners en gemeente ontwerpen speelplek

12 februari 2008
Het kon niet langer zo, die verloedering van het speelpleintje! Dat vonden de buurtbewoners rond de Huygensstraat en de Simon Stevinweg. En dus stapten ze naar de gemeente. Met resultaat. Iedereen dacht mee over de nieuwe indeling en nu is er een definitief ontwerp gemaakt voor de speelplek.

De buurtbewoners gingen in 2006 met de gemeente in overleg over het speeltuintje op de hoek van de Huygenssraat en de Simon Stevinweg. Iedereen die ideeën had over deze speelplek, mocht deze inbrengen. In opdracht van de gemeente is daarna naar aanleiding van alle goede ideeën een ontwerp gemaakt. Hierbij is er meer aandacht voor het groen, komen er meer bankjes, wordt er een nieuw klimrek geplaatst en worden de wipkippen verplaatst. Ook is er voortaan maar één uitgang in het speeltuintje, waardoor er veel makkelijker overzicht gehouden kan worden.

Een andere wens van de bewoners was meer parkeerplekken in de wijk. Door het speeltuintje zo aan te passen, zijn er twee extra parkeergelegenheden gecreëerd. Enkele bezorgde buren vreesden dat het ten koste zou gaan van de speelplaats, maar dat is niet het geval. Door een logischere indeling is er ruimte voor zowel een leuke speeltuin als twee extra plaatsen voor de auto. In maart wordt het ontwerp behandeld door de gemeenteraad. Als er een positief advies gegeven wordt, beginnen de werkzaamheden al eind maart of begin april.