VDAB - Bokaal 2007 uitgereikt aan José van Kessel Novacollege Haarlem


ONDER EMBARGO TOT 12 FEBRUARI 2008 16:00 UUR

APELDOORN, 20080212 -- Tijdens de Vlootschouw Assurantie- en Bankleer is op 12 februari 2008 bij "Aventus" te Apeldoorn aan José van Kessel de VDAB-Bokaal 2007 uitgereikt. Ieder jaar wordt op nominatie van leden/belangstellenden van de Vereniging Docenten Assurantie- en Bankleer ( VDAB ) de VDAB - Bokaal uitgereikt.

Om genomineerd te worden dient de kandidaat aan de volgende voorwaarden te voldoen.
* Beroepsonderwijs duidelijk ondersteunend hebben gemaakt aan theorie en praktijk.
* Het moet vernieuwend zijn en met een visie die de tijd ver vooruit is.
* Het moet ondersteunend zijn aan de opleiding Bank- en Verzekeringen.
* Het integreren van oude naar nieuwe al dan niet computer-gestuurde lesmethodes.

Het bestuur van de Vereniging Docenten Assurantie- en Bankleer ( VDAB ) heeft de nominatie (voordracht) unaniem ondersteund voor het toekennen van de VDAB - Bokaal 2007 aan José van Kessel op grond van de volgende kenmerken genoemd in de bijbehorende oorkonde:

José heeft zich al jaren ingezet om in de behoefte te voorzien van theoretische opleidingstrajecten naar praktische beroepsgerichte trajecten voor de opleiding MBO Commercieel Medewerker Bank- en Verzekeringswezen. Zij heeft actief innoverend werk verricht binnen de belangrijke stromingen CGL en PGL projecten. ( Competentie Gericht Leren -PGL- en Projectgericht Gericht Leren -CGL- )

Mede door haar inzet zijn de eerste stappen gezet in het competentiegericht onderwijsmodel en is het projectgericht onderwijsmodel ingevuld en toegepast. Zij is altijd zeer nauw betrokken geweest bij het invulling geven aan het ontwikkelen van simulaties voor het Bank- en Verzekeringswezen naar een model dat aansluit op de werksituatie in de praktijk. Haar communicatieve vaardigheden en haar inzet voor andere collega's om vooral praktische opleidingstrajecten te ondersteunen bij het omzetten van schriftelijk materiaal naar een computer- en praktijkgestuurde werkomgeving, zijn een voorbeeld voor de huidige lesontwikkeling. Hierdoor heeft zij direct of indirect leerlingen kunnen activeren en stimuleren in de overgang van oude computersystemen naar de moderne datacommunicatiesystemen die gebruikt worden in de Bank- en Verzekering opleidingstrajecten in het ondewijs. Ook heeft zij een belangrijke brug kunnen slaan tussen de PGL- en CGL Projecten

Eerder werd de VDAB - Bokaal uitgereikt aan:
2001 Hr Moolenaar oud directeur van de BAVAM
2002 Hr Colly oud directeur van Stichting BIT
2006 Hr Wouter Roerdink Aventus Apeldoorn

Tussen 2002 en 2006 waren er geen geschikte kandidaten die voldeden aan de voorwaarden voor nominatie.

De VDAB ( Vereniging Docenten Assurantie- en Bankleer ) is opgericht op 4 november 1994 als belangenvereniging voor het ondersteunen van theoretische en praktische opleidingstrajecten voor docenten binnen de sector Bank- en Verzekeringswezen voor het MBO en HBO. De website is http://www.vdab.nl .