Spanning rond CITO-toets kan resultaat beinvloeden


AMSTERDAM, 20080208 -- Op 12, 13 en 14 februari 2008 nemen vele leerlingen van groep 8 deel aan de CITO-toets. Deze toets wordt niet alleen gebruikt om een advies voor de vervolgopleiding te geven, maar geeft ook inzicht in de persoonlijke kenmerken van het kind die van invloed zijn op het leren. Bijvoorbeeld intelligentie, concentratievermogen, motivatie en doorzettingsvermogen. World At Your Feet helpt jongeren beter te concentreren, te motiveren, te studeren, te ontspannen en op zoek te gaan naar hun eigen talent.

Een kind kan zich mentaal voorbereiden op de toets door ontspanningsoefeningen te doen, veel water te drinken, gezond te eten en op tijd naar bed te gaan. Als het kind zich mentaal sterk voelt op het moment dat de toets wordt gemaakt, zal dat zijn concentratievermogen, motivatie en doorzettingsvermogen ten goede komen. Voorafgaand aan de CITO-toets kiezen steeds meer ouders ervoor om hun kinderen een training te laten volgen.

"Ik weet dat ze makkelijk HAVO kan halen, maar ze heeft faalangst en is zo gespannen, dat ze alles vergeet." Vertelde een moeder na afloop van de training. "Was hij maar wat gemotiveerder, het zou mooi zijn als hij wist wat hij wilde, het lijkt wel of hij nu al in de puberteit zit."

De aanpak van World At Your Feet helpt jongeren beter te concentreren, te motiveren, te studeren, te ontspannen en op zoek te gaan naar hun eigen talent. Dit gebeurt in vakantieprogramma's met als thema's: Maak je eigen soap, Help een ander, Verzin iets nieuws, Ontwerp een kledinglijn, Maak een meesterwerk en Kook een ***-maaltijd. De CITO-voorbereiding heeft plaatsgevonden in een training "Train Your Brain".

World At Your Feet is een netwerkorganisatie van mensen uit de jeugdhulpverlening, kunst- en sportwereld, opgericht door Angela de Rie, deeltijd student Pedagogiek aan de Hogeschool in Holland. Een organisatie die een bijdrage levert aan het zo optimaal mogelijk bevorderen van prestaties en welzijn van jongeren van 10 tot 15 jaar op sociaal-emotioneel en cognitief gebied.





Ingezonden persbericht