Landelijk Aktie Komitee Scholieren



BKK-platform initiatief groot succes

Al meer dan 100 scholen steunen het initiatief van het BKK-platform. De grote steun voor het initiatief heeft ertoe geleid dat de VO-raad een versnelde ledenraadpleging laat plaatsvinden op 12 februari over de kwaliteitsagenda VO en de 1040-urennorm.

Met het oog hierop roepen de scholen verenigd in de actiegroep "vergetenfeiten" en het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) alle scholen in het middelbaar onderwijs op om op die ledenvergadering de volgende motie te steunen:

De ledenvergadering van de VO-raad roept het bestuur van de VO-raad op om de onderhandelingen met de staatssecretaris over de kwaliteitsagenda VO te heropenen. Het gesprek over de urennormen moet worden gevoerd op een reële basis: de bekostiging is toereikend voor 960 uren in de onderbouw ( i.p.v. 1040) en 810 uren in de bovenbouw (i.p.v. 1000). Een degelijk onderbouwde urennorm met een toereikende bekostiging is een voorwaarde voor het uitvoeren van de kwaliteitsagenda VO.

We roepen scholen op om ons initiatief te steunen. Als de motie wordt aangenomen is er geen akkoord meer tussen de VO-raad en staatssecretaris Van Bijsterveldt. Zij zullen dan opnieuw moeten onderhandelen over de urennorm en kwaliteit. Scholen kunnen zich aanmelden via vergetenfeiten@hetnieuwelyceum.nl of openlijk hun steun uitspreken voor deze motie op www.bkkscholen.nl.