Senternovem


Nieuws

29-01-2008 | Implementatietraject 'Naar een duurzame voorraad' van start

De bestaande voorraad, daar kan en moet het gebeuren. Om bij te blijven bij de ontwikkelingen in de bestaande bouw of om in de bestaande voorraad nog veel kwaliteitswinst te behalen, organiseert 'Dubo Nieuwe Stijl' informatiebijeenkomst op dinsdag 12 februari aanstaande over het implementatietraject 'Naar een duurzame voorraad'. De informatiebijeenkomst is bestemd voor woningcorporaties, gemeenten en schoolbesturen. Doel van het implementatieprogramma - dat is 'geadopteerd' door de G27 en financieel ondersteund wordt door het ministerie van VROM - is om partijen te enthousiasmeren voor een duurzame, gezonde en energiezuinige renovatie van de bestaande bouw. In de bestaande bouw valt een enorme kwaliteitswinst te behalen. Dit potentieel wordt al jaren onderkend, maar blijkt in de praktijk moeilijk te ontginnen. Recente pilotprojecten in de provincies Gelderland en Noord-Brabant laten zien dat het werken met een gebruiksvriendelijk instrument en een prestatiegerichte werkwijze aanslaat bij de gebruikers, tot meer inzicht in de kwaliteit van bestaande gebouwen leidt en de kwaliteit en duurzaamheid in renovatieprojecten verbetert. Deze positieve resultaten geven aan dat nú het draagvlak aanwezig is om de werkwijze op te schalen naar landelijk niveau.
Theo van Es (gemeente Apeldoorn, mede-initiatiefnemer), Jan Kammeyer (directeur Futura) en John Mak (directeur W/E) gaan in op het nut en de noodzaak van het implementatietraject.
De bijeenkomst vindt plaats op 12 februari 2008 van 14.30-16.30 te Utrecht. Aanmelden kan via de website van Dubo Nieuwe Stijl. Meer informatie is te vinden op dezelfde website te vinden.