Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Doetinchem - zeer grote brand legt Gamma in de as         |

Een zeer grote brand heeft dinsdag 12 februari de vestiging van Gamma aan de Havenstraat in Doetinchem in de as gelegd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

De brand werd rond 17.40 uur gemeld en al snel werd duidelijk dat het om een zeer grote brand ging. De aanwezige personeelsleden en klanten konden zich tijdig in veiligheid stellen.

Opschaling
De brandweer schaalde snel op en tijdens de bluswerkzaamheden werden zo'n 80 brandweerleden van diverse korpsen uit de Achterhoek ingezet. Ook werden er twee hoogwerkers en een grootwatertransport (extra dikke slangen) ingezet om de brandweerlieden van voldoende bluswater te voorzien.
Bij de bestrijding van het vuur werd naast "de aanval" op de Gamma (5000 m2) ook ingezet op het voorkomen van het overslaan van het vuur naar het aangrenzende pand van de Woontuin.

Brandmuren waardevol
Dankzij de preventieve voorzieningen (brandmuren) aan de panden van de Gamma en de Woontuin èn de inzet van de tientallen brandweerlieden kon het laatste pand gespaard blijven. Het rechts naast de Gamma gelegen pand van Deco Home dat door een brandgang van de Gamma gescheiden was, kon ook worden gespaard.
Om 20.00 uur was men de brand meester en kon het nablussen beginnen. Deze werkzaamheden zullen de hele avond en nacht duren.
Van twee achter de Gamma gelegen woningen moesten de bewoners (6) worden geëvacueerd en zij hebben elders onderdak gekregen.

Toeloop publiek
De brand zorgde voor een enorme belangstelling van het publiek en ook door de avondspits waren de wegen in de omgeving van de brand overvol. Gelukkig leidde dit niet tot overlast voor de hulpverlening.

Getuigen gezocht
De politie zoekt in verband met het onderzoek contact met klanten die dinsdag na 16.00 uur de Gamma hebben bezocht. Zij kunnen zich melden via 0900 - 8844.

Einde bericht
---

---

---

---- --