Gemeente Goirle

Week 07
12-02-08

1. Klanttevredenheidsonderzoek 2007 Burgerzaken.

Toelichting.
In de maand juni 2007 heeft in de gemeente Goirle een klantentevredenheidsonderzoek plaatsgevonden met als doel inzicht te verkrijgen in de wensen en behoeften van de klanten van de afdeling burgerzaken en in hoeverre de bezoekers tevreden zijn over de dienstverlening. Dit onderzoek heeft plaatsgevonden middels een gehouden enquête. De gegevens uit de enquête zijn vervolgens verwerkt en geanalyseerd. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat de klanten over het algemeen tevreden tot zeer tevreden zijn. In 2004 heeft voor de eerste keer een klantentevredenheidsonderzoek plaatsgevonden.

Het college besluit;
a.het plaatsen van een informatiescherm, actuelere tijdschriften en een krant in de wachtruimte van Burgerzaken; b.het klanttevredenheidsonderzoek Burgerzaken 2007 (met complimenten aan de medewerkers) voor kennisgeving aan te nemen en de adviezen en aanbevelingen te betrekken bij de verdere vormgeving van de afdeling maatschappelijke dienstverlening.
2. Principeverzoek bouwen drie woningen met bijgebouwen aan het Zandeind 18, 20 en 22 te Riel.

Toelichting.
Aan het principeverzoek dat strekt tot het bouwen van een woning met een bijgebouw aan het Zandeind 22 te Riel kan medewerking worden verleend door middel van artikel 19, tweede lid, WRO, mits wordt voldaan aan de door Gedeputeerde Staten gestelde voorwaarden. Het bouwen van twee woningen met bijgebouwen aan respectievelijk het Zandeind 18 en 20 is wat locatie betreft in overeenstemming met het vigerende bestemmingsplan 'Kom Riel'.

Het college besluit:
Indiener berichten dat het bouwen van een woning met bijgebouw aan het Zandeind 22 te Riel mogelijk is door middel van artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening mits wordt voldaan aan de door Gedeputeerde Staten gestelde voorwaarden en dat het bouwen van twee woningen met bijgebouwen aan respectievelijk het Zandeind 18 en 20 te Riel, wat locatie betreft, in overeenstemming is met het vigerende bestemmingsplan 'Kom Riel'.

3. Voorontwerpbestemmingsplan De Hellen-De Nieuwe Erven: resultaten van (1) de inspraakprocedure en (2) van het overleg op grond van artikel 10 Bro.

Toelichting.
Het voorontwerpbestemmingsplan De Hellen-De Nieuwe Erven heeft de inspraakprocedure en het wettelijk voorgeschreven overleg doorlopen. Er zijn 4 inspraakreacties ontvangen. In het kader van het wettelijk overleg hebben Waterschap De Dommel en de PPC gereageerd. Het eindverslag van de inspraakprocedure kan worden vastgesteld en met het verslag van het wettelijk voorgeschreven overleg kan worden ingestemd, waarna het voorontwerp gereed kan worden gemaakt om als ontwerp ter inzage te worden gelegd.

Het college besluit:
1.Eindverslag inspraakprocedure voorontwerpbestemmingsplan De Hellen-De Nieuwe Erven vast te stellen; 2.insprekers te berichten; 3.het vastgestelde eindverslag ter kennis van de gemeenteraad te brengen; 4.in te stemmen met het bijgevoegde Verslag overleg ex artikel 10 Bro 1985. 5.het voorontwerpbestemmingsplan ge reed maken om als ontwerp ter inzage te leggen.
4. Afsluiten kasgeldlening van ¤ 5,6 miljoen.

Toelichting.
Teneinde de reguliere schulden in 2008 te kunnen betalen en mede gelet op de huidige benutting van de ruimte binnen de met de NV B.N.G. overeengekomen Kredietlimiet is het noodzakelijk een kasgeldlening van totaal ¤ 5,6 miljoen aan te trekken ter voorkoming van een overschrijding van de kredietlimiet met de daarmee gepaard gaande extra rentekosten

Het college besluit:
de volgende door de treasurer afgesloten transactie dd. 28-01-2008 te bekrachtigen:
* Een bij de DSB Bank N.V.te Wognum aangetrokken kasgeldlening van totaal ¤ 5,6 miljoen, aangegaan voor de periode van 28 januari 2008 tot en met 28 februari 2008, tegen een te betalen rentevergoeding van 4,12 % (exclusief bemiddelingskosten van 0,02 %).

5. Extra subsidie aan de St. Jeugdvakantiewerk Goirle voor de gebruikskosten van Sporthal De Haspel.

Toelichting.
De St. Jeugdvakantiewerk Goirle (SJVWG) wil de organisatie en de uitvoering van het jeugdvakantiewerk blijven uitvoeren op het Grobbendonckpark en in de gehele Sporthal De Haspel in plaats van in het jeugd- en jongerencentrum Mainframe. De gebruikskosten van de sporthal De Haspel bedragen voor deze activiteit ¤ 2.500,00. De laatste 4 jaar kwamen deze kosten ten laste van de exploitatie van Sporthal De Haspel. De St. Jeugdvakantiewerk Goirle vraagt voor de gebruikskosten van sporthal De Haspel een extra subsidie van ¤ 2.500,00. Dit subsidiebedrag kan intern overgeboekt worden naar de exp loitatie van sporthal De Haspel.

Het college besluit:
a.een extra subsidie beschikbaar te stellen van ¤ 2.500,00 voor de gebruikskosten van de sporthal De Haspel gedurende de opzet van het jeugdvakantiewerk; b.subsidiebedrag te verwerken in de BURAP 1 van 2008; c.subsidiebedrag intern over te boeken naar de exploitatie van sporthal De Haspel; d.vast subsidiebedrag JVWG 2009 op te hogen met ¤ 2.500,00
6. Subsidie scootmobieldag.

Toelichting.
Het Platform Gehandicapten een subsidieaanvraag ingediend voor het org aniseren van een scootmobieldag. Het Platform Gehandicapten ontvangt conform de uitgangspunten van het subsidiebeleid geen vaste subsidie maar voor hen bestaat wel de mogelijkheid om voor specifieke activiteiten subsidie aan te vragen. Wij stellen voor om voor het organiseren van de scootmobieldag subsidie beschikbaar.

Het college besluit:
1.de subsidieaanvraag van het Platform Gehandica pten te honoreren en hiertoe een bedrag van ¤ 1.400,00 beschikbaar te stellen voor het organiseren van een scootmobieldag; 2.een bedrag van ¤ 280,00 te dekken uit de post Incidentele subsidies 2008 en een bedrag van ¤ 1.120,00 te dekken uit de beschikbare pr ovinciale middelen in het kader van het BROEM project.
7. Klanttevredenheidsonderzoek WMO.

Toelichting.
Er ligt een aanbod van het SGBO voor het het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek Wmo. De gemeente gaat mee doen aan dit onderzoek. De uitkomst zal gebruikt worden als O-meting en als input voor de evaluatie voorzieningen WMO, die in de eerste helft van 2008 wordt gehouden.

Het college besluit:
a.dat er een klanttevredenheidsonderzoek wordt gehouden.; b.dat de kosten gedekt worden het budget WMO.
8. Controleprotocol jaarrekening 2007.

Toelichting.
De raad stelt jaarlijks het controleprotocol inclusief het normatief kader voor de jaarrekeningcontrole vast. Dit voorstel strekt tot vaststelling van de tekst van het raadsvoorstel daartoe.

Het college besluit:
de raad een voorstel te doen tot het vaststellen van het controleprotocol jaarrekeningcontrole 2007.

U kunt aan deze beschrijvingen geen rechten ontlenen.