Ingezonden persbericht


VOORAANKONDIGING

FILES. Uitdaging of Infarct?

Op woensdag 13 februari 2008 houdt Stichting THEMATER in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel haar veertiende thema-avond. Deze keer gaat het over Files. Deze speciale thema-avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden in Capelle en omstreken.

Wij verzoeken u vriendelijk om deze avond in uw medium aan te kondigen en nodigen u uit om aanwezig te zijn. Binnenkort ontvangt u een uitgebreider persbericht. Mocht u voor die tijd behoefte hebben aan meer gedetailleerde informatie, dan kunt u altijd contact opnemen met Rob Tol via robtol@tolmc.nl of met Rob Vermeulen via rob.vermeulen@actor-it.nl. Voor achtergrondinformatie over THEMATER en over eerdere en komende thema-avonden kunt u kijken op de website www.themater.nl.

OVER DE THEMA-AVOND

Stilstaan bij Capelle?

Files. We worden er dagelijks mee geconfronteerd. Meer dan ons lief is. Ook rond Capelle. A16, A20, Kralingseplein, Capelseplein, Algeraweg, Abraham van Rijckevorsel weg. Files. Met alle problemen van dien: vertragingen, kosten, milieuproblemen. En niet te vergeten, ergernis, heel veel ergernis.

Moeten we maar leren leven met de files, zoals sommigen ons aanraden? Vroeger van huis gaan en ons minder ergeren? Of moet er juist meer asfalt komen, zoals anderen willen? Helpen bredere wegen tegen files? Helpen meer wegen? Is het een kwestie van techniek? Verkeersgeleiding, route-informatie, spitsstroken, dynamische snelheidsregeling en, niet te vergeten, rekeningrijden. Helpt dat? Of moeten we juist anders gaan leven en werken. Minder in de auto. Werktijden drastisch spreiden. Openbaar vervoer en fiets beter gebruiken. Autodelen, Park and Ride, Carpoolen. Kunnen we dat? Willen we dat?

Is er iets te doen aan het fileprobleem? Zo ja, wat dan? Die vraag staat centraal in deze THEMATER.

Sprekers op deze THEMATER-avond zijn o.a. Paul Nouwen, voorzitter van de Procesgroep Anders Betalen voor Mobiliteit, en Marco Jungbeker, directeur van de divisie Verkeer en Vervoer van Siemens Nederland. De avond wordt gepresenteerd door Karin Ingelse, bekend van Radio en TV Rijnmond en actief in training, advies en presentatie op vele gebieden in de regio. Stand-up comedian Jasper Valstar zorgt voor de humoristische, relativerende en onverwachte kijk op het onderwerp.

Aanmelden

Bezoekers voor de THEMATER-avond kunnen zich aanmelden per e-mail: info@themater.nl, via de website www.themater.nl, per fax: 010 4586111 of telefonisch: 010 4586400.