Gemeente Teylingen

`t Onderdak

Ouderavond `Alcohol & Opvoeding' in `t Onderdak

21 januari 2008

PERSBERICHT 18 januari 2008 - Op 13 februari a.s. organiseert de gemeente Teylingen in samenwerking met de GGD Hollands Midden een ouderavond `Alcohol & Opvoeding'. Op deze avond krijgen ouders informatie over de gevolgen van alcohol bij hun opgroeiende kind en tips hoe je als ouder grenzen kunt stellen.

Daarnaast is een speciaal theatergezelschap uitgenodigd, dat in kleine scènes herkenbare opvoedsituaties naspeelt. Aan de hand van deze scènes zijn er korte discussies over verschillende manieren om het gesprek over alcohol aan te gaan.

Alcoholgebruik onder jongeren is de laatste tijd vaak in het nieuws. Jongeren beginnen op steeds vroegere leeftijd met het drinken van alcohol. Wist u bijvoorbeeld dat bijna driekwart van de 12-jarigen wel eens alcohol heeft gedronken? Het drinken van alcohol op jonge leeftijd is niet zonder risico's. De gemeente Teylingen en de GGD willen ouders bewust maken van deze risico's en tips geven over hoe je als ouder kunt omgaan met het alcoholgedrag van je kind. Daarom organiseren zij een ouderavond voor ouders van kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar.

Ook al drinkt een kind nu nog niet, ooit krijgt hij of zij te maken met alcohol. En daarom gaat het onderwerp voor iedere ouder een keer spelen. De GGD Hollands Midden geeft op de ouderavond een presentatie die ingaat op vragen als: Hoe slecht is alcohol eigenlijk voor een kind? En hoe zorgt u ervoor dat uw kind niet te vroeg gaat drinken? Vervolgens komen in de interactieve theatervoorstelling herkenbare dilemma's en mogelijke conflicten in de opvoeding naar voren die ze vervolgens met de ouders bespreken. Het belooft een zeer leerzame en leuke avond te worden!

De ouderavond Alcohol & Opvoeding vindt plaats op woensdag 13 februari a.s. van 19.30 uur tot 21.30 uur in Theater 't Onderdak in Sassenheim. Ouders van kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar die bij deze ouderavond aanwezig willen zijn, kunnen zich per e-mail aanmelden bij Sharon van Nes van de gemeente Teylingen, s.vannes@teylingen.nl.

Bekijk hier de campageposter.

campagneposter