Gemeente Valkenswaard

Informatiebijeenkomst voor bedrijven over nieuwe Milieuregels

Informatiebijeenkomst voor bedrijven over nieuwe Milieuregels

Op woensdag 13 februari aanstaande organiseert de gemeente Valkenswaard een informatiebijeenkomst over het nieuwe Besluit Algemene Regels Inrichtingen Milieubeheer (BARIM), ook wel het Activiteitenbesluit genoemd. De bijeenkomst is bedoeld voor plaatselijke bedrijven die met de nieuwe milieuregels te maken krijgen.

Op 1 januari jl. is het Activiteitenbesluit in werking getreden. De rijksoverheid hoopt hiermee de administratieve 'rompslomp' voor bedrijven te verminderen, door nagenoeg alle bedrijfstakken onder het systeem van algemene milieuregels te brengen. Voor veel groepen bedrijven vervalt de meldingsplicht of de vergunningsplicht. Uitgangspunt blijft wel dat het milieu op een zelfde niveau wordt beschermd.

In het nieuwe Activiteitenbeleid is een groot aantal besluiten op het gebied van milieuregelgeving samengevoegd.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst voor bedrijven vindt op woensdag 13 februari plaats in de raadszaal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15 in Valkenswaard en begint om 15.30 uur.

Tijdens de bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op de nieuwe regels en is er vanzelfsprekend gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 17.30 uur.

Bedrijven in de gemeente Valkenswaard waarop de Wet milieubeheer van toepassing is, hebben al een brief van de gemeente ontvangen met een persoonlijke uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. Mocht u tot de genoemde doelgroep behoren en per abuis geen brief ontvangen hebben, dan kunt u zich alsnog aanmelden voor de bijeenkomst. Ook andere bedrijven zijn welkom.

Aanmelden voor bijeenkomst

Aanmelden kan tot en met woensdag 6 februari aanstaande via het e-mailadres: gemeente@valkenswaard.nl met daarbij de vermelding: "Informatiebijeenkomst BARIM". Bij aanmelding s.v.p. ook doorgeven met hoeveel personen u aanwezig zult zijn en welk bedrijf u vertegenwoordigt.

Het is de bedoeling om een toelichting te verzorgen die zoveel mogelijk aansluit bij de specifieke branche van de aanwezigen. Vandaar het verzoek om u aan te melden, zodat de gemeente een goed beeld heeft van de te verwachten deelnemers.

Voor nadere informatie over het voorgaande kunt u contact opnemen met mevrouw K. Adams van de afdeling Publiekszaken. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2083552.