NEN


Meepraten over een toegankelijkere toeristensector

dinsdag 5 februari 2008, 09:22

Op 13 februari 2008 vindt er in Brussel een internationale workshop plaats waarin de resultaten van een Europese haalbaarheidsstudie naar de toegankelijkheid van toeristenoorden en vervoer worden gepresenteerd en besproken. Belanghebbende partijen zijn van harte uitgenodigd om aan de workshop deel te nemen.

NEN heeft afgelopen halfjaar de behoefte aan Europese normen op het gebied van toegankelijkheid van toeristenoorden en vervoer onderzocht binnen de Nederlandse markt. De stakeholders zijn geïdentificeerd en daarnaast zijn er oriënterende gesprekken gevoerd met een drietal belangrijke organisaties op het gebied van toegankelijkheid, te weten: het Ministerie van SZW, de Gehandicaptenraad en de NEN-stuurgroep Accessibility for all. Deze organisaties staan positief tegenover het ontwikkelen van Europese normen op het gebied van toegankelijkheid. Behalve in Nederland is de haalbaarheidsstudie in verschillende Europese landen uitgevoerd.

Invloed uitoefenen
Via NEN kunnen belanghebbende partijen zelf actief invloed uitoefenen op de inhoud van de voor hun organisatie van toepassing zijnde normen en daar hun voordeel mee doen in de markt. Daarom is het voor Nederlandse marktpartijen belangrijk kennis te nemen van ontwikkelingen op het gebied van normalisatie en vroegtijdig op de hoogte te zijn van wat er speelt in hun markt. De workshop op 13 februari biedt hiervoor een goede mogelijkheid.

Andere bijeenkomsten
Afhankelijk van de resultaten die de Europese haalbaarheidsstudie oplevert, organiseert NEN in Nederland een voorlichtingsbijeenkomst en zal er een normcommissie geformeerd worden.
In ieder geval is ook een informatiebijeenkomst gepland in april 2008 om de behoefte te peilen om als Nederland een actieve rol te spelen bij de realisatie van Europese normen op het gebied van toegankelijkheid van gebouwen en/of de herziening van NEN 1814 Toegankelijkheid van buitenruimten, gebouwen en woningen.

Meer informatie
Deelname aan de workshop is open en kosteloos. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via NEN, telefoon (015) 2690 372, businessdevelopment@nen.nl.
Voor meer informatie over de haalbaarheidsstudie en actieve betrokkenheid: ir. Jappe van der Zwan, NEN-Business Development, (015) 2 690 428, businessdevelopment@nen.nl.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Toegankelijkheid toeristenoorden en vervoer