Uitnodiging: 'Geen praatjes, maar stages!'

08/02/2008 11:10



CAOP



Op woensdagmiddag 13 februari organiseren studentenorganisaties en het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) op de Haagse Hogeschool het debat 'Geen praatjes, maar stages!' Tegelijkertijd wordt de 3D-stagebank en 3D-internship gelanceerd. John Leerdam (Tweede Kamerlid PvdA en 'breekijzer' voor stages) en Tofik Dibi (Tweede Kamerlid GroenLinks) zijn beiden spreker.

Biculturele studenten komen moeilijker aan stages en dat is tevens een van de redenen om de studie te staken. Dat tij moet gekeerd worden. Werkgevers lopen een belangrijke groep studenten met kwaliteiten en talenten mis. De student wordt geremd in zijn ontwikkeling. Het is tijd om van praten op daden over te gaan. Aansluitend aan het debat vindt ook Speed Networking plaats.

Een stap in de oplossing is de lancering van de 3D-stagebank en 3D-internship op dezelfde bijeenkomst. De stagebank is een initiatief van De Internetvakbond met als doel om een kwalitatieve match tussen werkgever en student voor alle studierichtingen in alle sectoren te bevorderen.

Voor het debat zijn werkgevers uit de publieke en commerciële sector uitgenodigd. Verder zijn studenten van (vooral) hbo-studierichtingen aanwezig.

Programma
16.00 - 16.30 uur : Inloop met High Tea
16.30 - 16.40 uur : 'Geen praatjes, maar stages'. Aftrap door John Leerdam (Tweede Kamerlid PvdA en 'breekijzer' voor stages)
16.40 - 16.50 uur : 'Van het kastje naar ... het schoolbord'. Inleiding door Samira Akkouh (starter in het onderwijs)
16.50 - 17.00 uur : Inleiding door Tofik Dibi (Tweede Kamerlid GroenLinks) 17.00 - 17.45 uur : Debat onder leiding van Tanja Jadnanasing (NOS) 17.45 - 18.00 uur : Reactie panel met onder andere Pim Breebaart (voorzitter college van bestuur Haagse Hogeschool), Rosalien Welle (algemeen bestuurslid ISO), Gert Jan Sluis (NXP Semiconductors) en Tofik Dibi (Tweede Kamerlid GroenLinks) 18.00 -18.10 uur : Lancering 3D-stagebank door Maria van der Hoeven (minister van Economische Zaken, videoboodschap), De Internetvakbond en Landelijke Studenten Vakbond 18.10 - 18.15 uur : Afsluiting door Freddy Weima (directeur SBO) 18.15 - 19.15 uur : Speed Networking onder genot van en hapje en een drankje. Een netwerksessie tussen werkgevers en studenten/stagiaires onder leiding van een deskundig bureau.

De bijeenkomst is van 16.00 uur tot 19.15 uur op de Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag.

Het debat is een initiatief van het SBO, de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO), De Internetvakbond, multiculturele studentenverenigingen Passaat, Khmisa en Hindostanen Studenten Forum Nederland (HSFN) en Kaseur, de koepelorganisatie Allochtone Studentenverenigingen.





http://www.projectfullcolor.nl